Αποκλειστικό: Άγνωστες φωτογραφίες της Αλίκης απ' τον Καναδά, με κοντά μαλλιά

Αποκλειστικό: Άγνωστες φωτογραφίες της Αλίκης απ' τον Καναδά, με κοντά μαλλιά

Αδημοσίευτες φωτογραφίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη από την περιοδεία της στο Μόντρεαλ.

 

Τον Ιούνιο του 1985 η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ βρίσκονται στο Μόντρεαλ του Καναδά σε υπερατλαντική περιοδεία με το έργο «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα»του Γουίλυ Ράσελ .Ήταν το γεγονός της δεκαετίας η συνεργασία, δέκα χρόνια μετά το πολύκροτο διαζύγιο τους. Έτσι λοιπόν μετά από απαίτηση των ομογενών ξεκίνησαν μια μεγάλη περιοδεία στην Αμερική και τον Καναδά με απόλυτη επιτυχία.

Πριν αρχίσει η κάθε παράσταση, η Αλίκη εμφανιζόταν στην σκηνή με το λευκό φόρεμα και τα γάντια της Εβίτα και ευχαριστούσε τον κόσμο για την υποδοχή και την αγάπη τους. Συγκεκριμένα στο Μόντρεαλ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της ομογένειας και την διάθεση της να αναλάβει κάποτε το υπουργείο αποδήμου ελληνισμού. Ήταν ολοφάνερη η σκέψη της να αναμιχτεί στην πολιτική, γεγονός που έγινε θέμα στο διάλειμμα της παράστασης. Στο τέλος και ενώ το κοινό χειροκροτούσε όρθιο, η Αλίκη έβαλε τα κλάματα λέγοντας ότι ''Σας υπόσχομαι ότι θα ξανάρθω με ένα μεγαλύτερο σόου σαν την Εβίτα η το καμπαρέ''

Εκείνο το βράδυ το πέρασαν στο σπίτι της φίλης και συμμαθήτριας της Λέλας Κουνέλη, παρέα με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την γυναίκα του τότε Νανά ,την σύζυγο του προξένου και ζωγράφο Σόνια Αγγελάκη, τον ιστορικό τέχνης και συγγραφέα Γιώργος Πηλιχό, τον καθηγητή πανεπιστημίου Μιχάλη Κουτσιλιέρη, την διευθύντρια οίκου μόδας Μανια Μπάραξ, τον κομμωτή της Αλίκης, Μιχάλη, την γραμματέα της και πολλούς άλλους.