Μόδα από... σκουπίδια!

Γωγώ Φούντα
Μόδα από... σκουπίδια!

Κρατήστε τα παλιά σας ρούχα και προστατεύστε το περιβάλλον...

Τη νέα της κολεξιόν παρουσίασε η Εσθονή σχεδιάστρια ρούχων και πετυχημένη επιχειρηματίας Reet Aus. Αυτό όμως δεν θα αποτελούσε είδηση αν η συγκεκριμένη κολεξιόν δεν ήταν άκρως οικολογική και μάλιστα με τίτλο «Από τα σκουπίδια στη Μόδα».

Η έμπειρη σχεδιάστρια γνωρίζει από πρώτο χέρι τον όγκο των αποβλήτων που παράγονται και στην προσπάθειά της να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αποφάσισε να δημιουργήσει μία κολεξιόν αποκλειστικά από άχρηστα υφάσματα που είχαν ξεμείνει και επρόκειτο να πεταχτούν.

«Η υπερκατανάλωση είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Πάρα πολλά ρούχα δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε γιατί δεν έχουμε πραγματική λύση. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει την απόρριψη ρούχων στις χωματερές γιατί υπάρχει φόβος ότι μπορεί να περιέχουν επικίνδυνες τοξίνες», δήλωσε η Reet Aus.

«Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ανακυκλώσει τα παλιά του ρούχα. Αν έχετε πέντε τζιν παντελόνια στο σπίτι σας αντί να τα πετάξετε στα σκουπίδια μπορείτε να κατεβάσετε από το Διαδίκτυο ένα πατρόν και να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο φόρεμα» πρόσθεσε ενώ διευκρίνισε ότι αποτελεί νέα τάση στους μεγάλους οίκους μόδας.

Διαβάστε επίσης:

Δροσίστε το σπίτι σας, χωρίς air condition

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: H ρύπανση του Λονδίνου επιβαρύνει την υγεία των αθλητών

Βάλτε πλυντήριο χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον