Πώς να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά και λαμπερά

Γωγώ Φούντα
Πώς να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά και λαμπερά

5 απλοί και πανεύκολοι τρόποι

Κορίτσια ήρθε η ώρα της αλήθειας: Όταν λέμε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και πιο γοητευτικό από ένα λαμπερό χαμόγελο, όσο κλισέ και βαρετό κι αν ακούγεται, καλώς ή κακώς είναι αλήθεια! Πόσες φορές δεν έχετε ζηλέψει τα υπέροχα χολιγουντιανά στόματα τα οποία αποτελούνται από 2 σειρές αψεγάδιαστων, ολόισιων και κατάλευκων δοντιών; Είμαστε σίγουρες πολλές. Ωστόσο επειδή οι καιροί είναι χαλεποί και χρήματα για ολικό ρεκτιφιέ δεν υπάρχουν, εμείς σας έχουμε κάποιες πιο απλές λύσεις για να μπορέσουν τα δόντια σας να ακτινοβολούν λάμψη, καθαριότητα και κυρίως το λευκό της υγείας ανά πάσα ώρα και στιγμή! Δείξτε τα δόντια σας τώρα (κατά το δείξτε τα χέρια σας τώρα).

1. Φάτε σκληρά λαχανικά και φρούτα: Εντάξει μπορεί έτσι όπως σας το λέμε να μην είναι το ιδανικό, αλλα πιστέψτε μας αποδίδει! Για παράδειγμα, όσο κι αν βρίσκετε το μήλο βαρετό και χωρίς... ιδιαίτερη τσαχπινιά, καλό θα ήταν αν δεν έχετε εύκαιρη οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, εγώ έχω σχεδόν πάντα μαζί(!), να δαγκώσετε ένα μηλαράκι! Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με το σέλερι. Ναι ξέρουμε οτι η μπανάνα είναι πιο νόστιμη, αλλά οφείλετε να κάνετε μια υποχώρηση! Στο κάτω κάτω, για ένα λευκό δόντι ζούμε βρε παιδιά. Και για περισσότερα.

2. Πιείτε τα ποτά με καλαμάκι: Αν σας αρέσει το κόκκινο κρασί ή τα αναψυκτικά, που υποθέτουμε είναι πολύ πιθανό, δε χρειάζεται να τα βγάλετε εντελώς από τη διατροφή σας, αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσουμε, ότι δυστυχώς για εσάς, δημιουργούν πολλούς λεκέδες στα δόντια. Ειδικά το κόκκινο κρασί, το οποίο περιέχει μπρούσκο, λερώνει ακόμη και τα χείλια! Οπότε λοιπόν, όσο περίεργο κι αν φαίνεται να πίνετε κρασί με καλαμάκι, σκεφτείτε ότι τουλάχιστον εσείς θα διατηρήσετε το χαμόγελό σας ατόφιο και λαμπερό.

3. Βούρτσισμα με μία τσαχπινιά: Προφανώς και το συχνό βούρτσισμα αποδίδει και είναι το πιο αποτελεσματικό, αλλά μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο δραστικό, με μία μόνο προσθήκη: Βάλτε λοιπόν στην οδοντόβουρτσά σας μία σταγόνα κανελογαρίφαλλου, και βουρτσίστε τα δόντια σας με τον κλασικό πατροπαράδοτο τρόπο!

4. Και το πορτοκάλι τι ρόλο παίζει: Όταν λέμε πορτοκάλι, δεν εννοούμε το ζουμερό και λαχταριστό του μέρος, αλλά τη φλούδα του! Πάρτε λοιπόν μία φλούδα πορτοκαλιού, το υπόλοιπο μπορείτε να το φάτε, και τρίψτε το εσωτερικό της στα δόντια σας. Πραγματικά αποδίδει.

5. Και κάτι τελευταίο: Το ξέρατε ότι το κόκκινο κραγιόν και γενικότερα τα έντονα χρώματα, χαρίζουν λάμψη στα δόντια σας; Προσοχή όμως, όταν λέμε έντονα χρώματα εννοούμε μόνο ότι είναι σε απόχρωση κόκκινου, μπορντώ, μωβ ή ροζ. Τα κλασικά ροδακινί που κυριαρχούν το καλοκαίρι, κάνουν ακριβώς την αντίθετη δουλειά.

Διαβάστε ακόμη:

Εύκολο και γρήγορο σιδέρωμα στο μισό χρόνο; Το tip που θα σας «λύσει» τα χέρια!

Ξύλινο πάτωμα: Mε αυτούς τους 5 τρόπους το καταστρέφεις γρηγορότερα