Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας; Τips για να νικήσετε τη δυσοσμία!

Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας; Τips για να νικήσετε τη δυσοσμία!

Δοκιμάστε τα

Παρόλο που πλύνατε το αγαπημένο σας ζευγάρι παπούτσια με... μυρωδάτο απορρυπαντικό , σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε πάλι να μυρίζει έντονα. Μα καλά, τι μπορεί να φταίει και πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα;


Δοκιμάστε, λοιπόν, τα παρακάτω tips και νικήστε τη δυσοσμία μια για πάντα:


- Ρίξτε στο εσωτερικό των παπουτσιών σας γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας και αφήστε την να δράσει όλο το βράδυ. Μην ξεχάσετε να την απλώσετε κατά μήκος όλου του πάτου. Το πρωί τινάξτε τα παπούτσια σας και είναι έτοιμα! Δυσοσμία και υγρασία τέλος.
- Αν θέλετε να νικήσετε τα βακτήρια, τότε τοποθετήστε τα παπούτσια σας σε δύο ξεχωριστές καθαρές σακούλες και βάλτε τα στην... κατάψυξη όλο το βράδυ! Η χαμηλή θερμοκρασία της κατάψυξης θα κάνει τη δουλίτσα της.
- Δοκιμάστε το τρικ με τη βότκα. Πώς; Μα φυσικά ποτίζοντας ένα πανάκι με το αγαπημένο σας ποτό. Έπειτα περάστε το πανάκι από το εσωτερικό του παπουτσιού, αφήνοντάς το να μουλιάσει. Αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους. Το αλκοόλ θα σκοτώσει τα βακτήρια μια και καλή.

Φυσικά μην ξεχνάτε να περιποιείστε σωστά τα πόδια σας, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:


1. Μετά από κάθε ντους, μην ξεχνάτε να στεγνώνετε πολύ καλά τα πόδια σας με ένα σεσουάρ. Τα βακτήρια όπως ξέρετε αγαπούν την υγρασία. Μην τους κάνετε τη χάρη.
2. Πριν φορέσετε τις κάλτσες σας, ρίξτε λίγη ποσότητα ταλκ στις πατούσες σας. Επιμείνετε ανάμεσα στα δάχτυλα. Το ταλκ θα εμποδίσει τον ιδρώτα να κάνει... πανηγυρική εμφάνιση.
3. Προσέχετε τις κάλτσες που φοράτε. Προτιμήστε αυτές που είναι από 100% βαμβάκι, καθώς αφήνουν το πόδι σας να αναπνέει με την ησυχία του.

Διαβάστε ακόμα

Αθλητικά παπούτσια: Μάθετε πώς να τα «κρατήσετε» περισσότερο

Εύκολο και γρήγορο σιδέρωμα στο μισό χρόνο; Το tip που θα σας «λύσει» τα χέρια!