Λεκές από ιδρώτα: Ιδού πώς θα «σώσεις» το μπλουζάκι σου

Ερμιόνη Σαρρή
Λεκές από ιδρώτα: Ιδού πώς θα «σώσεις» το μπλουζάκι σου

Save time, save money, save your... t-shirt

Καλοκαίρι σημαίνει ζέστη και ζέστη σημαίνει... ιδρώτας. Όσα ντουζ και αν κάνεις, συνεχώς παραπονιέσαι για τον ιδρώτα που «λούζει» το κορμί σου και εύχεσαι να είχες μπροστά σου μία λίμνη για να βουτήξεις. Φυσάς, ξεφυσάς και έπειτα γκρινιάζεις για τα σημάδια που έχει αφήσει πάνω στο t-shirt σου.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα αν το σημάδι δε φύγει με το πλύσιμο και το μπλουζάκι σου πάει προς... απόσυρση. Ναι, στη στοίβα εκείνη των ρούχων που είναι για τις δουλειές του σπιτιού ή το γυμναστήριο.

62c51f0a711fe1eb6ae79a386448f3e9 c4f5b

Τα νέα, όμως είναι ευχάριστα καθώς η παρακάτω συνταγή θα σε βοηθήσει να «σβήσεις» για πάντα τον ενοχλητικό λεκέ του ιδρώτα από το t-shirt σου και να το κάνεις και πάλι... καινούργιο. Δες τα υλικά που θα χρειαστείς και τρέχα να «σώσεις» το μπλουζάκι σου.

Υλικά:

  • 1/2 κούπα ζεστό νερό
  • 1/2 κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:

Ρίχνεις σε ένα μπολ το νερό, το χυμό λεμονιού και τη μαγειρική σόδα και τα ανακατεύεις πολύ καλά. Ύστερα, τρίβεις με το διάλυμα το λεκέ και και το αφήνεις για 45-50 λεπτά περίπου. Μόλις περάσουν αυτά τα λεπτά, το τοποθετείς για πλύσιμο μέσα στο πλυντήριο και σε λίγα λεπτά είναι πεντακάθαρο!