Σαν καινούργια: Ιδού πώς θα καθαρίσεις την ηλεκτρική σκούπα στο «πι και φι»

Σαν καινούργια: Ιδού πώς θα καθαρίσεις την ηλεκτρική σκούπα στο «πι και φι»

Tips για να μυρίζει υπέροχα

Μπορεί χρησιμοποιώντας την να καθαρίζουμε το πάτωμα και τα χαλιά μας, παρόλα αυτά δε σημαίνει πως δε χρειάζεται κι εκείνη την περιποίησή της. Σκέψου απλώς πόσα μικρόβια συγκεντρώνονται μέσα σε αυτή μετά από κάθε χρήση!


Αν θες, λοιπόν, να «εξοντώσεις» τα μικρόβια και συνάμα να καταφέρεις να μυρίζει τέλεια, τότε ακολούθησε τα παρακάτω tips:

Cleaning-and-allergies 4392c


- Μην περιμένεις να γεμίσει τελείως η σακούλα. Αντικατάστησέ την όσο είναι ακόμη μισογεμάτη. Αν την φουλάρεις, η ηλεκτρική σκούπα θα χάσει σιγά-σιγά την απόδοσή της –και δεν το θες αυτό, σωστά;
- Πάμε τώρα στην ουσία, αφαίρεσε το σωλήνα απορρόφησης και ξέπλυνέ τον με χλιαρό νερό στην μπανιέρα. Άφησέ τον να στεγνώσει πολύ καλά και έπειτα επανατοποθέτησέ τον.
- Αφαίρεσε το στόμιο της σκούπας και πλύνε το μέσα σε μια λεκάνη. Γέμισε την λεκάνη με χλιαρό νερό και πρόσθεσε μέσα λίγο υγρό απορρυπαντικό. Τρίψε καλά και έπειτα ξέπλυνε με καθαρό νερό. Άφησέ το να στεγνώσει καλά!
- Καθάρισε καλά την βούρτσα της σκούπας αφαιρώντας τρίχες, μικροσκουπιδάκια ή κλωστές που πιθανόν να έχουν κολλήσει πάνω σε αυτή.
- Άνοιξε το καπάκι της σκούπας και αφαίρεσε την παλιά σακούλα. Πριν τοποθετήσεις τη νέα, ρίξε ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη στο χώρο αποθήκευσης της σακούλας ή ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα μέσα στην καινούργια σακούλα. Έτσι θα καταφέρεις να εξουδετερώσεις τις δυσάρεστες μυρωδιές.
- Τέλος, ρίξε σε ένα πανάκι λίγο υγρό καθαριστικό και πέρασε μέσα-έξω με αυτό την σκούπα σου. Πρόσεχε μη βρέξεις το μοτέρ ή το καλώδιο. Άφησέ την να στεγνώσει καλά και έπειτα βάλε ξανά στη θέση τους όλα τα εξαρτήματα που είχες αφαιρέσει.

*Καλό θα ήταν να καθαρίζεις την σκούπα σου μία φορά το τρίμηνο!