Αργοπορημένη κάθε πρωί; 4 tips για να το αποφύγετε

Αργοπορημένη κάθε πρωί; 4 tips για να το αποφύγετε

Για να μην κυνηγάτε συνέχεια τον χρόνο

Η συνέπεια είναι σημαντικό κομμάτι του επαγγελματισμού και δημιουργεί θετικές πρώτες εντυπώσεις. Η αργοπορία τα πρωινά οφείλεται, συνήθως, σε λάθη που κάνουμε με τον σωστό καταμερισμό του χρόνου μας, τα οποία είναι πολύ εύκολο να διορθώσουμε. Διαβάστε τα τέσσερα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε στις καθημερινές σας συνήθειες, ώστε να μην τρέχετε συνέχεια πίσω από τον χρόνο.

Προβλήματα με το ξυπνητήρι
Είτε δεν χτύπησε, είτε το βάλατε την λάθος ώρα, είτε δεν το ακούσατε- όποια κι αν είναι η περίπτωση, διορθώστε τα προβλήματα που μπορεί να έχετε με το ξυπνητήρι, αλλάζοντας τις συνήθειες του ύπνου σας. Φροντίστε να κοιμάστε 7 με 8 ώρες καθημερινά και, αν χρειαστεί, βάλτε παραπάνω από ένα ξυπνητήρια. Εάν το ξυπνητήρι σας χτυπάει, το κλείνετε και ξανακοιμάστε, βάλτε τον στην άλλη άκρη του δωματίου, ώστε να υποχρεωθείτε να σηκωθείτε για να το κλείσετε.

Χάνετε πολύ χρόνο για να ετοιμαστείτε
Ψάχνετε κάθε πρωί την τσάντα σας, τα κλειδιά σας, την μπλούζα σας. Αυτές οι στιγμές άγχους μπορούν εύκολα να αποφευχθούν. Προετοιμάστε τα πράγματά σας από το προηγούμενο βράδυ και φτιάξτε μία λίστα με όλα αυτά που πρέπει να πάρετε μαζί σας πριν βγείτε από την πόρτα.

Σας παίρνουν τηλέφωνο, ή σας στέλνουν mails φίλοι σας
Μην αφήνετε τέτοια πράγματα να σας αποσπούν την προσοχή για πολύ. Εάν χτυπήσει το τηλέφωνό σας, απαντήστε, αλλά μην μιλήσετε για περισσότερο από ένα λεπτό. Εάν το mail που λάβατε απαιτεί άμεση απάντηση, κάντε το όσο πιο γρήγορα γίνεται και, στην συνέχεια κλείστε το τηλέφωνό σας, ώστε να μην τσεκάρετε συνέχεια Facebook, Twitter και λοιπά social media.


Το διαδίκτυο κλέβει τον χρόνο σας
Είναι πειρασμός να κοιτάτε, κάθε πέντε λεπτά την οθόνη του smartphone ή του tablet σας, αλλά μπορείτε να αποφύγετε τις ανούσιες ματιές, ειδικά όταν είστε σε πρόγραμμα. Αφήστε τα updates του Status σας για αφού φτάσετε στον προορισμό σας, και αναβάλλετε το τυχαίο browsing για αργότερα.

Διαβάστε ακόμα:

Γιορτές με πλούσια δώρα για όλους από τη WIND!
Είστε έτοιμοι για την νέα καινοτομία του Ariel;
Πώς να διατηρούνται τα λαχανικά σας φρέσκα και δροσερά για περισσότερο διάστημα