Η σωστά οργανωμένη κουζίνα: Πώς θα την αποκτήσετε

Η σωστά οργανωμένη κουζίνα: Πώς θα την αποκτήσετε

Για τις γυναίκες που μαγειρεύουν καθημερινά, η σωστή οργάνωση παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξοικονόμηση χρόνου

ια μία γυναίκα που περνάει καθημερινά χρόνο στην κουζίνα της, προετοιμάζοντας τα γεύματα της οικογένειάς της, η σωστή οργάνωση παίζει καθοριστικό ρόλο ώστε η ίδια και να κάνει την δουλειά της, και να μην χ'άνει όλο τον ελεύθερον χρόνο της μαγειρεύοντας και καθαρίζοντας. Υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που μπορούν να γίνουν και να κάνουν την κουζίνα σας όσο πιο λειτουργική γίνεται.

1) Έχετε τα απαραίτητα σε σημεία όπου μπορείτε εύκολα να τα πιάσετε, την ώρα που θα τα χρειαστείτε
Γύρω από την ηλεκτρική κουζίνα και τον νεροχύτη σας, τοποθετείστε τα βασικά που χρησιμοποιείτε στην παρασκευή των περισσότερων γευμάτων σας: λάδι, ξίδι, μαχαίρια, ξύλο κοπής. Τοποθετείστε υλικά αλλά και σύνεργα μαγειρικής κοντά στην επιφάνεια όπου θα τα χρησιμοποιήσετε: βάλτε το καλάθι με τα κρεμμύδια κοντά στο ξύλο κοπής, αλεύρι και ζάχαρη κοντάμ στο μίξερ και το αγαπημένο σας τηγάνι δίπλα στα μάτια της κουζίνας.


2) Βάλτε και τους τοίχους στο παιχνίδι
Βάλτε σχάρες και ράγες στους τοίχους, στις οποίες θα κρεμάσετε κουτάλες, πιάστρες αλλά και πετσέτες κουζίνας, ώστε να τα έχετε μπροστά σας όταν τα χρειάζεστε.


3) Κάντε την ανακύκλωση εύκολη
Βάζοντας έναν ξεχωριστό κάδο για άδεια μπουκάλια ή κουτάκια δίπλα στον κάδο των σκουπιδιών. Έτσι, μόλις κάτι τελειώνει, πετάτε την συσκευασία του επιτόπου.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς να καθαρίσετε το στρώμα σας
Ντουλάπα: Η ώρα για το ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα έφτασε
Πώς να βάλετε σε τάξη το ψυγείο σας