Stylish πολυέλαιος από άδεια γυάλινα βαζάκια!

Stylish πολυέλαιος από άδεια γυάλινα βαζάκια!

Μια υπέροχη ιδέα που δεν θα περάσει απαρατήρητη

Όταν σας τελειώνει η μαρμελάδα, το τουρσί, τα μανιτάρια ή το γλυκό του κουταλιού μην πετάτε τα γυάλινα βαζάκια. Κρατήστε τα, βάλτε τα σε ζεστό νερό να καθαρίσουν από τις ετικέτες και τις μυρωδιές και αξιοποιήστε τα δεόντως. Πώς; Δώστε φως και ατμόσφαιρα στο χώρο σας, με ένα ενδιαφέρον, καλόγουστο και εύκολο DIY project.

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

-άδεια γυάλινα βαζάκια ίδια ή και διαφορετικά (προτιμήστε αυτά που βιδώνουν 2-3 στροφές από εκείνα που απλά στρίβουν και μαγκώνουν διαφορετικά θα χρειαστείτε και κόλλα που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες)
-ντουί/ καλώδιο
-σφυρί
-πρόκες
-προαιρετικά σπρέυ με χρώμα

Αφού προμηθευτείτε το ντουί το οποίο έχει ελάχιστο κόστος (από κάποιο μεγάλο κατάστημα οικιακών ειδών) - μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιήσετε πολλά ντουί, μετράτε την είσοδο της λάμπας (μικρού μεγέθους) στο καπάκι του βάζου. Σχεδιάζετε ένα κύκλο γύρω της με μαρκαδόρο και καρφώνετε πρόκες περιμετρικά για μεγαλύτερη σταθερότητα. Αφαιρείτε το κομμάτι και βιδώνετε σε αυτό τη λάμπα. Με ένα σπρέυ βάφετε το καπάκι και το ντουί ή και όλο το καλώδιο στην απόχρωση που θέλετε, διαφορετικά προστατεύετε το καλώδιο με λίγη μονωτική ταινία. Βιδώνετε τη λάμπα στη γυάλα, ενώνετε τα καλώδια... και είστε έτοιμη!

Διαβάστε ακόμη:
Κάντε τις κατσαρόλες σας σαν καινούργιες

Η σωστά οργανωμένη κουζίνα: Πώς θα την αποκτήσετε