Φτιάξτε την απόλυτη καλοκαιρινή τσάντα από παλιό μπλουζάκι

Φτιάξτε την απόλυτη καλοκαιρινή τσάντα από παλιό μπλουζάκι

Κόψτε, πλέξτε... και κρατήστε την!

Έχετε κι εσείς μπλουζάκια που δεν φοράτε καταχωνιασμένα στη ντουλάπα σας; Ζηλεύετε τις υφασμάτινες μακό καλοκαιρινές τσάντες με κρόσσια και στάμπες;

Αντί να πετάξετε τα παλιά σας μπλουζάκια, κρατήστε τα και ανακυκλώστε τα μετατρέποντάς τα στην πιο cool all-day bag του καλοκαιριού, που θα σας συνοδεύει στις καθημερινές σας βόλτες, στα ψώνια ή στην παραλία.

Επιλέξτε το μπλουζάκι που θέλετε να κάνετε τσάντα και κόψτε τα μανίκια με ένα ψαλίδι λίγο πιο μέσα από τη ραφή. Εάν η μπλούζα έχει στενή λαιμόκοψη κόψτε σε ένα βαθύ V ή σχεδόν χαμόγελο- διαφορετικά αφήστε την ως έχει (όπως π.χ. στη φωτογραφία).

Κατόπιν κόψτε τις πλαïνές ραφές της μπλούζας στο τελείωμα περίπου 5 εκατοστά κάθετα από το στρίφωμα και συνεχίστε σε λωρίδες κόβοντας με το ψαλίδι τμήματα πάχους 2-3 εκατοστών και μήκους 5 εκ, περιμετρικά.

Το καλό είναι πως δεν χρειάζεστε καν βελόνα και κλωστή. Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια λωρίδες και τα δένετε σφιχτά μεταξύ τους σε κομπάκια, ένα προς ένα μέχρι να δέσετε το τελευταίο με το πρώτο. Με έναν κόμπο ακόμη το στερεώνετε. Αυτό ήταν. Η τσάντα είναι έτοιμη, εύκολα και ανέξοδα!

Διαβάστε ακόμη:
Φτιάξε μόνη σου βραχιόλι από παραμάνες!

Stylish πολυέλαιος από άδεια γυάλινα βαζάκια!