Βάλτε τα οικονομικά σας σε τάξη

Βάλτε τα οικονομικά σας σε τάξη

4 κακές συνήθειες που σας στοιχίζουν πολύ

Όλοι έχουμε κακές συνήθειες όσον αφορά τα οικονομικά μας. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου ξοδεύονται πολλά εκατομμύρια, κάθε χρόνο, ώστε να διαφημιστούν καταναλωτικά αγαθά. Αν, όμως, ψάχνετε κι εσείς έναν τρόπο να αλλάξετε τις κακές οικονομικές συνήθειές σας, υπάρχουν τρόποι να το πετύχετε.

1) Πληρώνετε τους λογαριασμούς μόλις τους παραλαμβάνετε
Σκεφτείτε το άγχος και την αγωνία σας (για να μην αναφέρουμε τις πρόσφατες επιβαρύνσεις λόγω καθυστερήσεων), όταν παραμελείτε τις πληρωμές σας. Μόλις σας έρχεται ο κάθε λογαριασμός, απλώς πληρώστε τον. Θα σας πάρει μόλις 5λεπτά, και δεν θα μαζεύονται ποσά που, στη συνέχεια, θα δυσκολευτείτε να αντεπεξέλθετε.

2) Χρησιμοποιείτε μετρητά και όχι την πιστωτική σας κάρτα
Χρειάζεστε να μαζέψετε χρήματα αλλά δυσκολεύεστε να ελέγξετε τις αγορές και τα έξοδά σας; Ελαχιστοποιείστε το κακό, χρησιμοποιώντας, μία φορά την εβδομάδα την κάρτα σας για το ATM, και «τραβήξτε» από το μηχάνημα τα χρήματα που θα χρειαστείτε. Μην παίρνετε τις κάρτες σας παντού μαζί σας, αφήστε τις στο σπίτι για ώρα ανάγκης.

3) Αγοράζετε μόνο πράγματα που χρειάζεστε
Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να κάνουμε shopping παρορμητικά, και να αποκτούμε αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι το shopping τους χαλαρώνει, τους κάνει να ξεχνιούνται και τους φτιάχνει την διάθεση. Βρείτε τι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε την ανάγκη να αποκτήσετε καινούργια πράγματα και ξοδέψτε τα χρήματά σας μόνο σε πράγματα που χρειάζεστε.

4) Κρατήστε αρχείο των εξόδων σας
Δεν είναι λίγες οι φορές που εστιατόρια ή υπηρεσίες μας χρεώνουν περισσότερο και εμείς δεν το καταλαβαίνουμε, αφού δεν έχουμε ένα αρχείο με τις αποδείξεις μας. Κρατήστε τις και μην ξεχνάτε να ελέγχετε εξονυχιστικά, κάθε εβδομάδα, τι ξοδέψατε και που.

Διαβάστε ακόμα:

Μπαγιάτικο ψωμί; Πώς να το αξιοποιήσετε
Πως το Taxibeat έσωσε εμένα και την Κάρμεν!
Πώς να βάλετε σε τάξη το ψυγείο σας