Τι να κάνετε τα δώρα που δεν θέλετε να κρατήσετε

Τι να κάνετε τα δώρα που δεν θέλετε να κρατήσετε

4 τρόποι να τα αξιοποιήσετε

Τα Χριστούγεννα πέρασαν και οι περισσότεροι από εμάς πήραμε ήδη διάφορα δώρα από αγαπημένα μας πρόσωπα. Κακά τα ψέματα, όσο κυνικό κι αν ακούγεται, πολλές φορές παίρνουμε δώρα τα οποία δεν θέλουμε, είτε γιατί έχουμε ήδη κάτι παρόμοιο, είτε επειδή δεν μας αρέσουν καθόλου. Κάθε χρόνο ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ σε δώρα των οποίων οι παραλήπτες δεν μένουν ευχαριστημένοι. Αν κάποιο από τα δώρα που λάβατε δεν σας αρέσει, υπάρχουν διάφορες λύσεις που μπορείτε να επιχειρήσετε:

1) Αλλάξτε το
Αν αυτός που σας έκανε το δώρο ήταν αρκετά προνοητικός ώστε να βάλει κάρτα αλλαγής, μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε το κατάστημα από το οποίο το πήρε και να πάρετε κάτι άλλο αντ' αυτού. Σε κάποια καταστήματα, μάλιστα, μπορείτε και να πάρετε, αντί για κάτι άλλο, την χρηματική αξία του δώρου πίσω. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην καθυστερήσετε να επισκεφθείτε το κατάστημα, αφού, συνήθως, υπάρχει χρονικό όριο κατά το οποίο θα πρέπει να το κάνετε.

2) Πουλήστε το online
Σε sites όπως τα Craigslist, eBay ή Amazon, μπορείτε να διαθέσετε το δώρο σας προς πώληση. Αν δεν έχετε εμπειρία με το e- commerce, ζητήστε από κάποιον φίλο που ξέρει να σας βοηθήσει.

3) Δωρίστε το σε κάποιον που θα το εκτιμήσει
Εντάξει, δε είναι ό,τι πιο classy, αλλά άμα δεν έχετε εναλλακτικές είναι κρίμα να πάει χαμένο. Προσοχή: μην την πάθετε όπως πολλοί πρωταγωνιστές σε σήριαλ των 90's, δωρίζοντάς το με την κάρτα του, ή μην το χαρίσετε στον ίδιο άνθρωπο που σας το έδωσε.

4) Δώστε το σε κάποιον που να το έχει ανάγκη
Μπορείτε, πάντα, να το χαρίσετε σε ιδρύματα ή οργανισμούς που τα χρειάζονται, ή και σε μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που περνάνε δύσκολα.

Διαβάστε ακόμα:
Πως να ξεκολλήσετε πανεύκολα το κερί από το βάζο
Tι δώρο να πάρεις σε κάποιον που... τα έχει όλα;
Πώς να ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα μέσα σε 5 λεπτά!