5 απλοί και φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε τις μύγες μακριά από τα φρούτα σας

Γωγώ Φούντα
5 απλοί και φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε τις μύγες μακριά από τα φρούτα σας

Γιατί μπορεί να έχουν κι αυτές ψυχούλα, αλλά είναι πολύ ενοχλητικές

Το έχουμε πει πολλές φορές: Το καλοκαίρι είναι υπέροχο αλλά καλώς ή κακώς συνοδεύεται από αμέτρητα έντομα, τα οποία βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν τις βόλτες τους και να μας ενοχλούν, τώρα που η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή! Τι γίνεται όμως όταν έχετε πάρει λαχταριστά φρούτα για την οικογένειά σας και οι μύγες έχουν στρατοπεδεύσει πάνω σε αυτά; Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε κάποιους πολύ απλούς τρόπους για να μπορέσετε να τις απομακρύνετε, και να απολαύσετε τα ζουμερά σας φρούτα ανενόχλητοι.

1. Το παραδοσιακό αλλά πάντα αποτελεσματικό μηλόξυδο! Ρίξτε λίγο σε ένα μπουκάλι, αφαιρέστε το καπάκι και σκεπάστε το με μία ζελατίνη στην οποία θα έχετε ανοίξει μία τρύπα. Βάλτε το κοντά στο καλάθι με τα φρούτα σας και πολύ σύντομα θα δείτε παρέλαση μυγών από το μπουκάλι. Οι μύγες λατρεύουν το μηλόξυδο, θα μπουν στο μπουκάλι, αλλά μετά δε θα μπορέσουν να βγουν ποτέ! Εντάξει είναι λίγο σκληρό αλλά και τι να κάνουμε;

2. Η εναλλακτική είναι μηλόξυδο με λίγες σταγόνες υγρό πιάτων! Αν δηλαδή οι μύγες σας είναι... εκπαιδευμένες, βάλτε αυτό το μείγμα σε ένα ανοιχτό μπολ, και πολύ σύντομα τα συμπαθή έντομα θα το επισκεφθούν. Το μηλόξυδο τις ελκύει και το υγρό πιάτων βαραίνει τα φτερά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πετάξουν!

3. Βάλτε σε ένα βάζο λίγο μηλόξυδο και ένα κομμάτι φρούτου. Στη συνέχεια τοποθετείστε ένα χάρτινο κόνο ο οποίος θα καταλήγει στο βάζο και αφήστε τα υπόλοιπα να έρθουν από μόνα τους!

4. Εκτός από το μηλόξυδο οι μύγες λατρεύουν και το κόκκινο κρασί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, με ελάχιστο φυσικά μέσα μην πάει και χαμένο, και πολύ σύντομα θα μαζευτεί ολόκληρη αποικία εντόμων. Το στόμιο του μπουκαλιού είναι πολύ στενό, οπότε θα είναι ακατόρθωτο για τις μύγες να βγουν προς τα έξω.

5. Τέλος, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος, εντελώς διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Βάλτε σε ένα τηγάνι γάλα, ζάχαρη και λίγο πιπέρι και ζεστάνετε για περίπου 10 λεπτά. Βάλτε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο και αφήστε το να κάνει τη δουλειά του!\

Διαβάστε ακόμη:

Μέλι: Οι 6 διαφορετικές χρήσεις του έξω από την κουζίνα

Έπεσε βαφή στα ρούχα; Ιδού πώς θα την εξαφανίσετε εύκολα και ανέξοδα!