Μέλι: Οι 6 διαφορετικές χρήσεις του έξω από την κουζίνα

Μέλι: Οι 6 διαφορετικές χρήσεις του έξω από την κουζίνα

Οι ιδιότητές του είναι περισσότερες από όσες φανταζόσουν!

Το μέλι μπορεί να είναι μια εξαιρετική τροφή για την υγεία μας, ταυτόχρονα όμως, αποτελεί και ένα φυσικό προϊόν με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, βάσει των οποίων προκύπτουν ενδιαφέροντες τρόποι με τους οποίους μπορείς να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Δες παρακάτω έξι διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προκειμένου να σε βοηθήσει στην βελτίωση της υγείας σου αλλά και την περιποίηση του σώματός σου.

1.Φυσικό ενυδατικό σώματος
Το πιο υγιεινό και ευεργετικό ενυδατικό για το σώμα μας είναι σίγουρα αυτό που αποτελείται εξ ολοκλήρου από φυσικά προϊόντα και το μέλι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ως συστατικό. Απλά ζέστανε λίγο μέλι και αφού γίνει υγρό πρόσθεσε τα βότανα που θέλεις, όπως η λεβάντα. Κράτησέ το σφραγισμένο για μια εβδομάδα ώστε να ενοποιηθεί το μίγμα και είναι έτοιμο!


2.Αντίδοτο για το hangover
Μια από τις πιο εναλλακτικές χρήσεις του είναι αυτή για την καταπολέμηση του hangover που νιώθουμε ύστερα από ένα βράδυ κραιπάλης, καθώς το μέλι αποτελεί φυσικό τονωτικό. Η συνταγή είναι απλή και αποτελεσματική: πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι νερό και πιες το κατά τη διάρκεια της μέρας. Είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να αποβάλλεις τις τοξίνες και να νιώσεις καλύτερα.


3.Θεραπευτικό για κοψίματα και πληγές
Το μέλι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και μια από αυτές είναι του φυσικού αντισηπτικού. Μπορείς λοιπόν να αλείφεις με μέλι τις περιοχές όπου έχεις καψίματα και πληγές, ώστε να σε βοηθήσει στην άμεση επούλωσή τους. Δοκίμασέ το και εσύ, σίγουρα θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα!


4.Ενυδατικό χειλιών
Ένα μίγμα από αμυγδαλέλαιο, μέλι και κερί μέλισσας μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό φυσικό ενυδατικό για τα χείλη σου. Τα ευεργετικά συστατικά που περιέχει είναι σίγουρα πολύ αποτελεσματικότερα από τα κοινά ενυδατικά του εμπορίου. Φτιάξε και εσύ το δικό σου μίγμα και ξέχνα μια για πάντα τα σκασμένα χείλη, ειδικά το χειμώνα.


5.Καταπραϋντικό για εντερικά προβλήματα
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων υποφέρει από διάφορες εντερικές διαταραχές και το μέλι είναι ικανό να βοηθήσει ακόμα και σε αυτό τον τομέα. Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο, όμως δοκίμασε να προσθέσεις λίγο μέλι και ξύδι σε ένα ποτήρι νερό και πιες το σε οποιαδήποτε περίπτωση. Θα βοηθήσει στην καλύτερη ροή του αίματος, ενώ παράλληλα έχει αντιφλεγμονώδη δράση.


6.Συμπλήρωμα ενέργειας για την άσκηση
Μπορείς να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στη γυμναστική με τον πιο φυσικό τρόπο, απλά τρώγοντας μέλι. Ειδικοί υποστηρίζουν πως μια κουταλιά μέλι πριν ξεκινήσεις μια αθλητική δραστηριότητα είναι ικανή να σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια καθώς επίσης και να βελτιώσει τις επιδόσεις σου σε μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε ακόμη:

Φίλτρα του καφέ: 3 τρόποι να τα χρησιμοποιήσεις έξυπνα στο σπίτι σου

Φτιάξε μόνη σου δραστικό καθαριστικό για το νιπτήρα και τη μπανιέρα!