Keds: Τα διάσημα sneakers από καμβά, είναι σχεδόν 100 χρονών

Keds: Τα διάσημα sneakers από καμβά, είναι σχεδόν 100 χρονών

Η ιστορία πίσω από τα κλασικά πάνινα παπούτσια

Το brand Keds, με εξειδίκευση στα αθλητικά παπούτσια για τένις ιδρύθηκε το 1917, από την εταιρεία U.S. Rubber. Καταρχήν σκοπός ήταν το όνομα των λευκών sneakers να είναι Peds (που σημαίνει «πόδια» στα Λατινικά) αλλά, εντέλει, οι υπεύθυνοι κατέληξαν στο Keds, που είναι η ινδιάνικη λέξη για τα μοκασίνια.

Τις δεκαετίες του '60 και του '70 η Keds πρόσθεσε, στην κύρια συλλογή της, και την σειρά Pro-Keds, ειδικά για τους ανθρώπους που κάνουν σπορ, η οποία έγινε αμέσως επιτυχημένη. Εκείνη την περίοδο, τα sneakers είχαν γίνει τόσο ανάρπαστα που δεν υπήρχε δραστήριος ενήλικας στις Η.Π.Α. που να μην έχει ένα ζευγάρι. Οι κατασκηνώσεις απαιτούσαν από τους κατασκηνωτές να αγοράσουν, σε περίπτωση που δεν είχαν, οι μαζορέτες τα φορούσαν απαραιτήτως για τα νούμερά τους, οι αθλητές έπιναν νερό στ' όνομά τους ενώ, μέχρι και οι rock stars, όταν έβγαζαν τις βαριές μπότες τους, φορούσαν ένα ζευγάρι Keds.

Η περίοδος του '80 και του '90 δεν ήταν καλή για το brand αφού, οι περισσότερες εταιρείες αθλητικών ειδών κυκλοφορούσαν sneakers πιο εξειδικευμένα, από δέρμα, σε εντυπωσιακά σχέδια και χρώματα. Όλα αυτά μέχρι το 2005, όταν το it- girl της περιόδου, η Mischa Barton, υπέγραψε για να γίνει η πρώτη celebrity πρέσβειρα των Keds παγκοσμίως. Εκτός από ένα εξαιρετικό makeover στα υλικά και τα χρώματα, το brand κυκλοφόρησε και καινούργια σχέδια, με κορδόνια ή χωρίς, από δέρμα ή καμβά. Έκτοτε, και μέχρι και σήμερα, οι περισσότεροι έχουμε ή είχαμε, στην γκαρνταρόμπα μας, ένα ζευγάρι Keds. Φέτος, δε, με την Taylor Swift να υπογράφει με την εταιρεία, αναμένεται να γίνουν, ξανά, πιο hot από ποτέ.

Διαβάστε ακόμα:

Η Taylor Swift συνεργάζεται με τα Keds
Η συλλογή ρούχων της Keds κυκλοφορεί την άνοιξη 2012