Οι πιο σύντομοι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία

Οι πιο σύντομοι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία

Ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε. Αυτό το μότο που χαρακτηρίζει όλους τους γάμους που θα δείτε παρακάτω.

Είναι διάσημοι, πλούσιοι, κατά συντριπτική πλειοψηφία όμορφοι και σίγουρα δεν έχουν ανάγκη κανέναν. Αυτό όμως που δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει με τίποτα τους ακόλουθους celebrities, είναι η αποφασιστικότητα.

Οι παρακάτω 8+2 γάμοι διασήμων (8 διεθνείς και 2 παραγωγής μας) δεν πέρασαν στην ιστορία για την τεράστια αγάπη που έτρεφαν τα ζευγάρια μεταξύ τους, ούτε για το πόσο εντυπωσιακοί και πολυτελείς ήταν οι γάμοι τους –αν και αρκετοί ήταν. Αντίθετα, έμειναν στην ιστορία για το πόσο λίγο κράτησαν. Μερικοί μάλιστα ήταν τόσο σύντομοι, που το μελάνι δεν είχε καλά-καλά στεγνώσει στο πιστοποιητικό του ληξιαρχείου πριν αυτό σκιστεί μια και καλή. Απολαύστε, λοιπόν, σε ένα «δραματικό» countdown, τις διασημότερες σχέσεις-αστραπή στην showbiz, που ανέβηκαν τα σκαλιά του δικαστηρίου σχεδόν αμέσως μετά από αυτά της εκκλησίας.

55 ώρες

Britney Spears & Jason Alexander
Οι μέρες της μεγάλης πτώσης για την Britney ξεκίνησαν κάπως έτσι: Τον Ιανουάριο του 2004, «κλέφτηκε» με τον παιδικό της φίλο Jason Alexander στο Las Vegas και παντρεύτηκαν μυστικά από όλους (πιθανότατα με κουμπάρο κάποιον σωσία του Elvis, επί πληρωμή). Μετά από 55 ώρες, ο γάμος ακυρώθηκε καθώς η Britney επικαλέστηκε μέθη και είπε χαρακτηριστικά πως «όλο αυτό ήταν ένα αστείο που παρατράβηξε». Κανείς δεν γέλασε ιδιαίτερα, όμως, με το πώς εξελίχθηκαν για την ίδια τα πράγματα στην πορεία.

6 εβδομάδες

Drew Barrymore & Jeremy Thomas
Το παιδί-θαύμα του Hollywood είναι γνωστό πως έζησε μια άγρια, όχι μόνο εφηβική αλλά και παιδική ηλικία, μέσα στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, αυτό όμως που είναι λιγότερο γνωστό είναι ο γάμος της το 1994 με τον ιδιοκτήτη μπαρ Jeremy Thomas σε ηλικία μόλις 19 χρονών. Ήταν ο πρώτος γάμος για την νεαρή τότε Drew, ο οποίος όμως διαλύθηκε μέσα σε μόλις 6 εβδομάδες.

72 ημέρες

Kim Kardashian & Kris Humphries
Έχουμε ασχοληθεί τόσο πολύ με αυτό το ζευγάρι τελευταία, μιας και ο γάμος και το διαζύγιό τους έγιναν πολύ πρόσφατα, που πλέον ότι και να σας πούμε θα το ξέρετε ήδη. Για να μην πούμε πως η όλη οικογένεια Kardashian μας έχει κουράσει απελπιστικά. Για μια αναδρομή στον γάμο-φιάσκο τους, μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

2 μήνες

Απόστολος Γκλέτσος & Μαρία Ελένη Λυκουρέζου
Ο πρώην ηθοποιός και νυν Δήμαρχος Στυλίδας και η ραδιοφωνική παραγωγός και «εξερευνήτρια της ζωής», όπως συστήνεται επίσημα πλέον, κατάφεραν να βάλουν την Ελλάδα στον χάρτη των πιο διάσημων celebrity γάμων-express, με έναν γάμο που έγινε ξαφνικά το 1998 και κράτησε κάτι λιγότερο από 60 μέρες. Όχι και από τις πιο επιτυχημένες εξερευνήσεις τις Μαρίας Ελένης.

3 μήνες

Nicolas Cage & Lisa Marie Presley
«Αυτός ο γάμος ήταν ένα τεράστιο λάθος». Με αυτή τη φράση της Lisa Marie Presley έληξε άδοξα ο γάμος της με τον Nicolas Cage το 2002, μετά από σχεδόν 108 ημέρες και μια ρομαντική τελετή στη Χαβάη. Όταν είσαι τεράστιος φαν του Elvis, αγοράζεις όλη τη δισκογραφία του και κρεμάς το κάδρο του στο τοίχο, Nicolas. Δεν παντρεύεσαι υποχρεωτικά την εγγονή του.

4 μήνες (γαμήλια χρονική περίοδος γνωστή και ως «ο κακός χαμός»)

Jennifer Lopez & Cris Judd
Η Lopez είναι γνωστή για την, μανία θες να το πεις, ανάγκη, ψυχαναγκασμό, θα σας γελάσουμε, να παντρεύεται όλους της τους συντρόφους (ή έστω να τους αρραβωνιάζεται), και ο πρώην χορευτής της Cris Judd δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια κλειστή τελετή τον Σεπτέμβριο του 2001, μόνο και μόνο για α χωρίσει τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς και ο Judd να γίνει εκτός από πρώην χορευτής της JLo, και πρώην άντρας.

Renee Zellweger & Kenny Chesney
Ο πρώτος και μοναδικός μέχρι τώρα γάμος της διάσημης ηθοποιού έγινε τον Μάιο του 2005 στο ειδυλλιακό νησί St. John στα Virgin Islands, με τον τραγουδιστή της country Kenny Chesney. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κατατέθηκαν και τα χαρτιά του διαζυγίου, με την Zellweger να επιλέγει την επιλογή τον νομικό όρο «Απάτη» ως αιτιολογία στην αίτηση και φήμες να θέλουν τον Chesney να δηλώνει πως πανικοβλήθηκε, γι' αυτό και ήθελε να χωρίσει.

Pamela Anderson & Kid Rock
Ο rockstar και η πιο σέξι γυναίκα του κόσμου θα μπορούσαν να ήταν το ιδανικό ζευγάρι, όταν παντρεύτηκαν το 2006, μετά από μια θυελλώδη σχέση, με μία τελετή που τους χαρακτήριζε απόλυτα. Εκείνη φορώντας ένα λευκό μπικίνι και καπέλο καπετάνιου κι εκείνος γυμνός από τη μέση και πάνω, φορώντας το γνωστό μαύρο καπέλο του. Δυστυχώς το ροκ παραμύθι κράτησε μόλις 4 μήνες.

Dennis Rodman & Carmen Electra
Ένας ακόμα γάμος υπό την επήρεια μέθης, στον οποίο όμως το θύμα ήταν ο γαμπρός. Ο σταρ του ΝΒΑ Dennis Rodman παντρεύτηκε με το κουνελάκι του Playboy Carmen Electra, τον Νοέμβριο του 1998 στο Las Vegas (μην ξαναπούμε για τον κουμπάρο Elvis), για να χωρίσουν άτυπα εννιά μέρες μετά και με τη σφραγίδα του νόμου τον Απρίλιο του 1999. Ο Rodman μάλιστα, δήλωσε πως έπεσε θύμα απάτης.

Δήμητρα Αιγινίτη & Αντώνης Σρόιτερ
Ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz, φάνηκε όμως πως έπρεπε να παντρευτούν για να αποφασίσουν να χωρίσουν. Το μοντέλο και ο παρουσιαστής παντρεύτηκαν το 2010 με πολιτικό και θρησκευτικό γάμο, κανένας όμως από τους δύο δεν έπιασε καθώς Αιγινίτη και Σρόιτερ παρέμειναν παντρεμένοι για 4 μόλις μήνες. Η ανακοίνωση, ωστόσο, για τον χωρισμό, δεν ήρθε με κάποια επίσημη δήλωση ή κάτι παρόμοιο. Πολύ απλά, η Δήμητρα άλλαξε το status της στο Facebook από «παντρεμένη» σε «ελεύθερη». Ενήλικα πράγματα, δηλαδή.