Γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Salma Hayek και Francois-Henri Pinault

Γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Salma Hayek και Francois-Henri Pinault

Σε αυτόν τον γάμο, ένας ήταν ο κωδικός για να περάσεις: αξεπέραστο στυλ.

Την πρώτη φορά που παντρεύτηκαν, η Salma Hayek και ο Francois-Henri Pinault επέλεξαν μια μικρή, κλειστή τελετή με λίγους φίλους και συγγενείς, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Όταν όμως το νιόπαντρο ζευγάρι αποτελείται από μία μεγάλη σταρ του Hollywood και έναν από τους πιο πλούσιους άντρες της Γαλλίας, ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι να οργανώσουν μια δεύτερη τελετή, ώστε να γιορτάσουν τον γάμο τους με έναν πιο πολυτελή και εντυπωσιακό τρόπο.

Έτσι, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου του 2009, Hayek και Pinault κάλεσαν όλους τους διάσημους φίλους τους για ένα 2ήμερο γάμο-πάρτυ στην Βενετία.

Το ζευγάρι ξεκίνησε τους εορτασμούς από την Παρασκευή σύμφωνα με τις βενετσιάνικες παραδόσεις, διοργανώνοντας δηλαδή ένα πάρτι μασκέ στο παλιό αρχοντικό του 17ου αιώνα Punta Della Dogana, πάνω στο κεντρικό κανάλι της πόλης, όπου όλοι οι καλεσμένοι έπρεπε να φορούν μαύρες παραδοσιακές μάσκες.

Την επόμενη μέρα, Hayek και Pinault αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης σε μια ρομαντική τελετή στην Όπερα La Fenice του 18ου αιώνα, μπροστά σε 150 συγγενείς και φίλους.

Η Salma φορούσε ένα εκθαμβωτικό νυφικό Balenciaga σχεδιασμένο από τον Nicholas Ghesquiere κι ένα μακρύ πέπλο, ενώ είχε μαζέψει τα μαλλιά της σε ένα σφιχτό σινιόν. Η ανθοδέσμη της αποτελούταν από ορχιδέες και άνθη γιασεμιού μαζί με κρυστάλλους. Τον δρόμο της για το ιερό άνοιξε η 19 μηνών κόρη της με τον Pinault, Valentina, και η θετή 8χρονη κόρη της από τον πρώτο γάμο του Pinault, Mathilde, οι οποίες έραιναν το διάδρομο με λουλούδια.

Μεταξύ των λαμπερών καλεσμένων βρίσκονταν οι Charlize Theron, Penelope Cruz και Havier Bardem, Bono, Stella McCartney, Woody Harrelson, Edward Norton, Olivier Martinez, Lucy Liu, Gael Garcia Bernal, Antonio Banderas και Melanie Griffith, το supermodel Lily Cole, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Jacques Chirac, η σχεδιάστρια του οίκου Gucci Frida Giannini και η διευθύντρια της αμερικάνικης Vogue, Anna Wintour.

Μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση στο Palazza Grassi η οποία και κράτησε μέχρι το πρωί. Highlights της βραδιάς ήταν όταν οι καλεσμένοι τραγούδησαν στο ζευγάρι το «Over the Rainbow» και όταν η Salma ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Woody Harrelson και την Theron και τραγούδησαν μαζί με τον Bono το «Stand by me». To dress code της τελετής του Σαββάτου και της δεξίωσης που ακολούθησε ήταν αυστηρά black tie ενώ οι καλεσμένοι έπρεπε να φορούν πάλι τις μαύρες μάσκες τους. Την Κυριακή, ζευγάρι και καλεσμένοι ξεκουράστηκαν με καλό φαγητό, πολυτελείς υπηρεσίες και βόλτες στην Βενετία.

Οι φήμες θέλουν τον δεύτερο αυτό γάμο του ζευγαριού να κόστισε 2εκ. δολάρια, κάτι όμως που η Hayek διέψευσε λέγοντας «Πιστεύω πως ο γάμος έχει να κάνει με την αγάπη, τους φίλους, την οικογένεια και τη διασκέδαση. Το να ξοδεύεις εκατομμύρια για έναν γάμο είναι γελοίο και δεν ήταν ποτέ το όνειρό μου. Δεν θα το έκανα ποτέ».