Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Jackie Kennedy- Αριστοτέλης Ωνάσης

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Jackie Kennedy- Αριστοτέλης Ωνάσης

Όταν η Πρώτη Κυρία έγινε Jackie O

H Jackie Kennedy, σύζυγος του αδικοχαμένου Αμερικανού προέδρου παραμένει, ακόμα και σήμερα, μία από τις αγαπημένες Πρώτες Κυρίες των Η.Π.Α. Έχοντας καθιερωθεί ως style icon, κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του συζύγου της στην αμερικανική προεδρεία, η Jackie έγινε ακόμα πιο αγαπητή για την αξιοπρέπεια και το κουράγιο με τα οποία διαχειρίστηκε την δολοφονία του πρώτου συζύγου της, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, η οποία συγκλόνισε όλο τον κόσμο.

Το 1968, μετά την δολοφονία και του Robert Kennedy, ο Έλληνας μεγιστάνας, Αριστοτέλης Ωνάσης, καλεί στη θαλαμηγό του, Χριστίνα, τον εναπομείναντα αδερφό, γερουσιαστή Edward Kennedy και την Jackie. Τρεις μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς η μητέρα της Jackie θα ανακοινώσει στους δημοσιογράφους τον αρραβώνα της κόρης της με τον Ωνάση και, την ίδια κιόλας ημέρα, η πρώην Πρώτη Κυρία και αγαπημένη των Η.Π.Α., θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο από Νέα Υόρκη για Αθήνα, με τελικό προορισμό του ταξιδιού της το νησί του κροίσου μέλλοντα συζύγου της, τον Σκορπιό.

Πολλοί ήταν αυτοί που σοκαρίστηκαν με το νέο αυτό ζευγάρι αφού ο γαμπρός ήταν 23 χρόνια μεγαλύτερος από τη νύφη ανώ και οι δύο είχαν στο παρελθόν παντρευτεί. Όπως και να έχει, ο Αριστοτέλης, που δεν συνήθιζε να πτοείται από την άποψη του κόσμου, για να γιορτάσει τον αρραβώνα του αγόρασε στην Jackie ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 40 καρατίων.

Ήταν 20 Οκτωβρίου του 1969 όταν η Jackie παντρεύτηκε τον Άρι, όπως η ίδια τον αποκαλούσε, σε μία ελληνορθόδοξη τελετή στο εκκλησάκι του Σκορπιού. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν η μητέρα της νύφης και ο σύζυγός της, οι δύο αδερφές του JFK αλλά και τα δύο παιδιά που η νύφη είχε αποκτήσει από τον γάμο της με τον Αμερικανό πρόεδρο. Μετά τον γάμο, η πρώην κυρία Kennedy απέκτησε, από τα media, και το παρατσούκλι με το οποίο μέχρι σήμερα είναι -ομολογουμένως- γνωστή: το Jackie O.

Για τον δεύτερο γάμο της, η Jackie, που ακόμα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στο προσωπικό στυλ, επέλεξε ένα δαντελένιο, μπεζ φόρεμα από δαντέλα του Valentino το οποίο, μάλιστα, θεωρείται, μέχρι και σήμερα, το πιο διάσημο couture κομμάτι του οίκου του Ιταλού σχεδιαστή. Μετά την παραδοσιακή τελετή, σειρά έλαβε η δεξίωση του γάμου, η οποία πραγματοποιήθηκε πάνω στην υπερπολυτελή θαλαμηγό του Ωνάση και στην οποία παραβρέθηκαν φίλοι και η οικογένεια του ζευγαριού. Μετά τον γάμο, και μέχρι τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της, έξι χρόνια αργότερα, η κυρία Ωνάση περνούσε τον χρόνο της μεταξύ Σκορπιού και Παρισιού.

Διαβάστε ακόμα:

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Jacqueline Lee Bouvier & John Fitzgerald Kennedy