Όλα του γάμου έτοιμα και πρέπει να τον ακυρώσετε;

Όλα του γάμου έτοιμα και πρέπει να τον ακυρώσετε;

Ιδού τι πρέπει να κάνετε!

Κι όμως καμιά φορά εκεί που σχεδιάζουμε τα πάντα στην εντέλεια για το γάμο μας, μπορεί να συμβεί το αναπάντεχο και να χρειαστεί να τον ακυρώσουμε. Αν -χτύπα ξύλο- έρθουμε σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, τι πρέπει να κάνουμε άραγε;

Εάν, λοιπόν, ο γάμος σας ακυρωθεί, πρέπει άμεσα να επιστρέψετε το δαχτυλίδι του αρραβώνα σας καθότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να το έχετε και να το φοράτε από τη στιγμή που γάμος δεν θα γίνει. Επίσης, ό, τι κι αν έχει συμβεί καλό είναι να μην εκθέτετε τα προσωπικά σας δεξιά και αριστερά παρά μόνο στα πολύ δικά σας άτομα και γενικά να μην μιλάτε άσχημα ο ένας για τον άλλο.

Τώρα το επόμενο βήμα δεν θα σας αρέσει αλλά πρέπει να στείλετε πίσω τα δώρα του γάμου σας, συνοδευόμενα από μία μικρή κάρτα που θα αναφέρει ενδεικτικά κάποια λόγια για την ακύρωση του γάμου. Εάν βέβαια, κάποιο είναι καθαρά προσωπικό και όχι κοινό του ζευγαριού δεν είναι ανάγκη να το επιστρέψετε. Σε αυτήν την περίπτωση, κρίνετε και αποφασίζετε αλλά εμείς θα επαναλάβουμε ότι καλό είναι να τα δώσετε πίσω και αν οι φίλοι και συγγενείς αποφασίσουν να τα κρατήσετε πράττετε ανάλογα.


Ενημερώστε όσο πιο γρήγορα γίνεται τους εκτός πόλης συγγενείς και φίλους σας, ώστε να μην χάσουν χρήματα και αναβάλλουν σημαντικά θέματα προκειμένου να παρεβρεθούν. Εάν ο γάμος έχει απλά αναβληθεί, πείτε τους άμεσα την επόμενη ημερομηνία που θα ορίσετε, ούτως ώστε να κανονίσουν τα εισιτήριά τους και τις δουλειές τους. Σε περίπτωση αναβολής του γάμου και όχι ακύρωσης, πρέπει να τηλεφωνήσετε προσωπικά για την αλλαγή για να αποφύγετε παρεξηγήσεις και κουτσομπολιά αλλά και λάθη- ενώ θα πρέπει να αποστείλετε εκ νέου και τα προσκλητήρια με νέα ημερομηνία και όποια άλλη πληροφορία έχει αλλάξει.

Διαβάστε ακόμη:

Αλκοόλ και φαγητό: πόσο επιτρέπεται να καταναλώσετε στους γάμους;

Το δώρο του κουμπάρου και η... τιμή του!

Οι γάμοι του καλοκαιριού: Πώς θα διατηρήσουμε το class μας;