Έρευνες κατέληξαν σε πέντε σημαντικές αλήθειες για την αγάπη

Έρευνες κατέληξαν σε πέντε σημαντικές αλήθειες για την αγάπη

Όσα πρέπει να ξέρεις για το ωραιότερο συναίσθημα!

Η αγάπη είναι ένα από τα πλέον βασικά (και συχνά) συναισθήματα που μια γυναίκα ή ένας άντρας μπορούν να νιώσουν στη διάρκεια της ζωής τους, αλλά παρόλ' αυτά παραμένει μια κατάσταση που συχνά παρεξηγούμε. 5 αλήθειες για την αγάπη θα σε βοηθήσουν να την καταλάβεις.

Η αγάπη είναι διαφορετική από το πάθος
Η σωματική έλξη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αγάπης, αλλά η αγάπη είναι διαφορετική από το πάθος και δεν θα πρέπει να συγχέεται. Και αυτός είναι ο λόγος που τα one night stands δεν οδηγούν συχνά σε μακρόχρονες σχέσεις. Οι έρευνες δείχνουν πως το πάθος ενεργοποιεί τμήματα του εγκεφάλου μας που σχετίζονται με την ικανοποίηση ενώ, η αγάπη διεγείρει τμήματα που σχετίζονται με την τρυφερότητα.

Οι ουσιαστικές σχέσεις χρειάζονται χρόνο
Αναλύσεις σε μακρόχρονες σχέσεις δείχνουν πως υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές ανάμεσα στους συντρόφους που αγαπιούνται. Δύο άνθρωποι σκέφτονται ο ένας τον άλλον θετικά όταν δεν είναι μαζί, υποστηρίζουν ο ένα τον άλλον και μοιράζονται εμπειρίες που τους ωριμάζουν σε προσωπικό επίπεδο. Για να επιτύχει μια σχέση δεν αρκεί η αγάπη, αλλά απαιτείται δουλειά.

Δεν είναι μόνο στο κεφάλι μας
Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως η αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων φέρει πολλά πλεονεκτήματα στη σωματική και πνευματική μας υγεία ενώ αντίθετα η μοναξιά επηρεάζει αρνητικά τη ζωή μας όπως ακριβώς κάνει το κάπνισμα. Για τους άντρες μάλιστα οι επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως μια μακρόχρονη σχέση επηρεάζει θετικά την υγεία τους ενώ αυξάνιε και το μέσο όρο ζωής.

Η αγάπη είναι "κολλητική"
Η έκφραση συναισθημάτων αγάπης και τρυφερότητας μπορούν να επηρεάσουν το ταίρι σου προς αυτή την κατεύθυνση! Αν δείξεις αυτά τα συναισθήματα προς εκείνον πολύ πιθανόν να τα λάβεις ως επιστροφή.

Η αγάπη δεν διαρκεί απαραίτητα για πάντα, αλλά θα μπορούσε
Το ξέρουμε πως η παντονινή αγάπη είναι πιθανή, αλλά δεν είναι συχνή. Και αυτό γιατί δεν είμαστε το ίδιο πρόσωπο που ήμασταν πριν από δέκα χρόνια για παράδειγμα. Η εμπειρία που αποκτούμε με τα χρόνια αλλάζει τις προτιμήσεις μας, τα θέλω και τις συμπεριφορές μας.

Διαβάστε ακόμη:

Ήρθε η ώρα να χωρίσεις; 5 σημάδια δείχνουν πως δεν παίρνεις όση αγάπη αξίζεις