Θέμα που «πονάει»: Αυτά τα 5 πράγματα καταστρέφουν το σεξ μαζί του

Θέμα που «πονάει»: Αυτά τα 5 πράγματα καταστρέφουν το σεξ μαζί του

Kαι σταμάτα να τα κάνεις

Καταλαβαίνουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και η καθημερινότητα περίεργη, αλλά η αλήθεια είναι ότι εφόσον έχεις την τύχη να έχεις μία σχέση και έναν άνθρωπο να σε αγαπάει, ή έστω να σε θέλει, καλό θα ήταν να κοιτάξεις να απαλλαχθείς από διάφορα άγχη και σκέψεις που σε κρατούν πίσω και δεν σε αφήνουν να χαρείς αυτά που απλόχερα σου έχει προσφέρει η ζωή. Διότι φίλη μου, αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί μία περίοδο να μην είσαι στα καλά σου και να περνάς τη φάση σου, κάτι που φυσικά αντικατοπτρίζεται και σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς σου, αλλά σε περίπτωση που δεις ότι το θέμα συνεχίζεται κι εσύ δεν παίρνεις τα πάνω σου, με αποτέλεσμα εκτός όλων των άλλων να επηρεάζεται και η σεξουαλική σου ζωή, τότε ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες μικρές αλλά καίριες αλλαγές. Εδώ λοιπόν σου έχουμε 5 βασικά πράγματα ή σκέψεις-πες το όπως θέλεις-που καταστρέφουν το σεξ μαζί του και καλό θα ήταν να αλλάξεις σύντομα.

1. Φοβάσαι την κριτική: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να θέλεις να κάνεις πράγματα, και να μην τα κάνεις επειδή τρέμεις και μόνο στη σκέψη ότι θα ακουστεί κάποιο άσχημο σχόλιο. Μένεις πίσω και τελικά, όταν πια θα είσαι γριούλα και θα παίζεις με τα εγγόνια σου, θα κοιτάς στο παρελθόν και θα σκέφτεσαι ότι κάποτε ήθελες να μάθεις ιππασία και δεν το έκανες. Και στην προκειμένη δεν εννοούμε την ιππασία αλλά πράγματα στο σεξ. Το ότι μπορεί σε μία παρέα να ακούστηκε ένα κακό σχόλιο για κάτι που εσένα σου αρέσει, δε σημαίνει ούτε ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα, ούτε ότι θα πρέπει να αλλάξεις αυτά που κάνεις και σου αρέσουν. Και τελοσπάντων για σεξ μιλάμε, άσε τα πρέπει και τα μη κορίτσι μου.

2. Είσαι ανασφαλής: Όταν το θέμα έρχεται στο σεξ και μιλάμε για ενήλικες, τότε απαγορεύεται να είσαι, να δηλώνεις ή να δείχνεις ανασφαλής. Είναι δυνατόν να ασχολείσαι ακόμα με το αν έχεις κυτταρίτιδα ή με το αν το ένα στήθος σου είναι μεγαλύτερο από το άλλο-ή μικρότερο πάρτο όπως θελεις-; Eίναι δυνατόν να κάνεις σεξ στο σκοτάδι για να μη σε βλέπει, και παρατηρήσει τις ατέλειές σου, που όλοι οι άνθρωποι έχουν; Και καλά, άσε τις ανασφάλειες για το σώμα σου. Θεωρούμε εξίσου υπερβολικό, να έχεις κάθε φορά άγχος, με το αν κάνεις καλά κάτι, ή αν είσαι αποτελεσματική, ή αν τον αναστατώνεις κτλ κτλ. Ναι σίγουρα δεν αρέσεις σε όλους, και σίγουρα κάποιοι μπορεί να βρουν το σεξ σου βαρετό. Αλλά θα υπάρχει έστω και ένας, που θα σε θεωρεί θεά! Ε μην τον ξενερώσεις. Δεν είναι κρίμα;

3. Δεν ξέρεις τι θέλεις: Και το κακό ξέρεις ποιο είναι; Ότι αν δεν ξέρεις τι θέλεις, δεν ξέρεις και τι να κάνεις για να το αποκτήσεις! Οπότε ναι, ξέρεις ότι κάτι υπάρχει που σε χαλάει, αλλά δεν μπορείς να εντοπίσεις τι είναι αυτό ακριβώς. Μήπως λοιπόν να κάτσεις να σκεφτείς και να αναλύσεις τι πραγματικά θέλεις και τι ζητάς; Διότι αν δεν ξέρεις τα βασικά, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα και το σεξ σας, θα υστερεί σε αρκετά και βασικά πράγματα. Και όχι βρε κορίτσι μου. Καλά να υστερούν όλα τα άλλα. Αλλά να υστερεί και το σεξ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.

4. Φοβάσαι την απόρριψη: Δεν τολμάς να πεις, να συζητήσεις ή να προτείνεις το οτιδήποτε, μόνο και μόνο για να μην ακούσεις το όχι ως απάντηση. Ε έτσι δε γίνεται δουλίτσα. Και δε σου λέμε «και τα όχι είναι απαραίτητα στη ζωή για να σου μαθαίνουν πράγματα» και άλλα τέτοια ψυχολογικά, αν μπορούσαμε να λέμε μόνο ναι, θα ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι. Αλλά πώς να το πούμε και απλά; Πρότεινες κάτι, έφαγες άκυρο, SO WHAT? Το συνειδητοποιείς, μέσα στο επόμενο 5λεπτο αποκτάς και πάλι τον έλεγχο, και συνεχίζεις πιο εντυπωσιακά από ποτέ. Καλά δε θα σκάσεις κιόλας.

Oι ειδικοί συμβουλεύουν: 6 αλήθειες για το σεξ που θα το κάνουν καλύτερο από ποτέ

5. Κάνεις πάντα αυτό που πρέπει να κάνεις: Και όχι αυτό που θες! Δηλαδή ουσιαστικά σε ορίζουν τα πρέπει και απλά παραμυθιάζεις τον εαυτό σου ότι αυτό που κάνεις είναι και αυτό που θέλεις. Καλέ γιατί να το κάνεις αυτό; Γιατί θα πρέπει να φοβάσαι να πεις τι σου αρέσει μόνο και μόνο για να μη φανείς περίεργη ή ιδιαίτερη; Και ποιος σου είπε ότι είναι κακό να είσαι κάτι από όλα αυτά; Για εκείνον πάντως σίγουρα δεν είναι, γιατί μάλλον για τα χαρακτηριστικά σου αυτά σε επέλεξε.

5 λόγοι για να κάνεις όσο περισσότερο σεξ μπορείς