Aυτός είναι ο πιο λάθος λόγος για να μένεις σε μία σχέση

Aυτός είναι ο πιο λάθος λόγος για να μένεις σε μία σχέση

Η επιστήμη μίλησε

Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από τον έρωτα, ειδικά όταν αυτός είναι στις αρχές και στα ντουζένια του. Έλα όμως, που όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, ο έρωτας κάποια στιγμή φεύγει. Και ναι, έρχονται άλλα συναισθήματα πολύ πιο δυνατά και σημαντικά, αλλά μήπως όταν είσαι ακόμα νέος και δεν έχουν προκύψει γάμοι και παιδιά, γιατί εκεί μπαίνουν άλλα πράγματα στην μέση, να δώσεις περισσότερη σημασία σε κάποια σημάδια, τα οποία σε κρατούν σε μία κατάσταση που δε σου είναι πια ευχάριστη;

Για να γίνουμε πιο σαφείς, ειδικοί σχέσεων και ψυχολόγοι, τα έβαλαν κάτω και κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Οι τύψεις είναι ο πιο λάθος λόγος για να μένεις σε μία σχέση.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα, και αφού μελέτησαν απαντήσεις ανθρώπων που δεν ήταν ευχαριστημένοι από τη σχέση τους, αλλά παρόλα αυτά δεν έπαιρναν απόφαση να χωρίσουν, οι ενοχές είναι η βασικότερη αιτία που τους κρατάει στάσιμους. Είτε έχει να κάνει με τον αριθμό των χρόνων που είναι μαζί δύο άνθρωποι-κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση-μιας και πλέον μπορεί ο έρωτας να μην υπάρχει, αλλά υπάρχουν άλλα συναισθήματα, ίσως πιο ανθρώπινα, κάτι που οδηγεί στην ανησυχία για το μέλλον του ανθρώπου αυτού όταν επέλθει ο χωρισμός- συνήθως ο πιο αδύναμος από τους δύο-.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο αρκετοί νιώθουν ενοχές όπως είπαν, είναι για τις οικογένειές τους, μιας και-κυρίως η ελληνική οικογένεια-από ένα σημείο και μετά, τείνει να θεωρεί μέλος της τον εκάστοτε σύντροφο, κάτι που φυσικά κάνει ακόμα πιο δύσκολη την απόφαση ενός χωρισμού.

Χωρίσατε; 6 λόγοι για να μην παρακολουθείς τα social media του πρώην σου

Τέλος, σε περίπτωση που έχει υπάρξει απιστία, κλασικά, γεγονός που από μόνο του σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, οι τύψεις και μόνο που μπορεί να νιώσει αυτός που κάνει την απιστία, είναι ικανές να τον κρατήσουν σε μία σχέση. Δυστυχώς αργά ή γρήγορα τα προβλήματα θα βγουν και πάλι στην επιφάνεια. Και τελοσπάντων, είναι οι τύψεις αρκετό συναίσθημα για να μένεις κάπου; Μάλλον όχι.

Oι κανόνες του γραπτού μηνύματος: Μήπως όσα ξέρεις είναι λάθος;