Αντιμετωπίστε τον πόνο της σεξουαλικής επαφής!

Αντιμετωπίστε τον πόνο της σεξουαλικής επαφής!

Βρείτε την αιτία και καταπολεμήστε την

Όλο και περισσότερες γυναίκες σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με έντονους πόνους εσωτερικά κατά τη διάρκεια του σεξ. Όταν αυτό επαναλαμβάνεται μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο πόνος αυτός μπορεί να είναι οξύς τόσο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής όσο και μετά από αυτήν. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο και μπορεί να γίνει αισθητός με διαφορετική ένταση, σε διαφορετικό σημείο καθώς επηρεάζοντας δραματικά και αρνητικά την σεξουαλική ζωή των γυναικώ αλλά και την ψυχολογία τους.

Τα σημάδια που πρέπει να σας κάνουν να ανησυχήσετε είναι τα εξής:

-Βαθύς, έντονος πόνος κατά τη διάρκεια της επαφής, ο οποίος συχνά περιγράφεται ως πόνος καψίματος ή ανυπόφορος πόνος.

-Πόνος σε κάθε διείσδυση, ακόμη και όταν προσπαθείτε να βάλετε ταμπόν.

-Πόνος μετά από προηγουμένη επαφή χωρίς πόνο.

-Πόνος με συγκεκριμένους ερωτικούς παρτενέρ και υπό συγκεκριμένες συνθήκες- στάσεις.

-Επιφανειακός πόνος (κατά την είσοδο) του πέους.

Που μπορεί να οφείλεται λοιπόν, όλο αυτό; Ένας βασικός λόγος είναι μία βεβιασμένη επαφή χωρίς αρκετά προκαταρκτικά. Η ανεπαρκής λίπανση προκαλείται επίσης από πτώση στα επίπεδα οιστρογόνων μετά από την εμμηνόπαυση, μετά από τον τοκετό ή κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Επίσης ορισμένα φάρμακα είναι γνωστά για τις αλλαγές που προκαλούν στη σεξουαλική διάθεση ή τη διέγερση της γυναίκας, περιορίζοντας τη φυσική λίπανση και να καθιστώντας το σεξ επίπονο. Αντικαταθλιπτικά χάπια, φάρμακα πρόληψης της υψηλής πίεσης, τα ηρεμιστικά, τα αντισταμινικά καθώς και ορισμένα αντισυλληπτικά. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία επίσης επηρεάζουν το περιβάλλον του κόλπου. Ένας τραυματισμός ή ενόχληση που προκύπτει εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, μιας χειρουργικής επέμβασης, μιας αιδοιοτομής ή μιας οργανικής ανωμαλίας είναι σημαντικός παράγοντας. Τέλος μια μόλυνση στην ευαίσθητη γυναικεία περιοχή(κολπίτιδα, τραχηλίτιδα, κυστίτιδα, ενδομητρίωση) ή άλλα δερματικά προβλήματα αρκούν για να κάνουν το σεξ μια δυσάρεστη διαδικασία. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που πολλές κοπέλες εμφανίζουν δυσανεξία στο λατέξ του προφυλακτικού, στο διάφραγμα, ακόμη και στα λιπαντικά τζελ. τοποθετημένο λάθος είναι αρκετά για να στερήσουν μια υγιή σεξουαλική ζωή. Δεν αποκλείεται βέβαια μεγάλο μερίδιο ευθύνης να έχει και ο σύντροφός του αν δεν χειρίζεται σωστά το σώμα του! Να τα λέμε και αυτά... Το άγχος φυσικά όπως και προηγούμενο ιστορικό σεξουαλικής βίας μπορεί να παίξουν σημαντικότατο ρόλο στην άνεση μίας γυναίκας και στην σεξουαλική της συμπεριφορά.

Καλό είαι να κάνεις μία επίσκεψη στο γυναικολόγο. Το να θεραπεύσετε τον πόνο θα κάνει θαύματα όχι μόνο στη σεξουαλική και συναισθηματική ζωή αλλά και την γυναικεία αυτοπεποίθηση. Πρωτού βεβαιωθετε ότι το πρόβλημα είναι μόνιμο, βελτιώστε τις συνθήκες υγιεινής σας. Αποφύγετε τα αρωματισμένα σαπούνια για την ευαίσθητη περιοχή που προκαλούν ξηρότητα. Μιλήστε με το σύντροφό σας για τον πόνο που αντιμετωπίζετε χωρίς να ντρέπεστε. Αλλάξτε στάσεις και δώστε χρόνο στα προκαταρκτικά. Σε κάποιες περιπτώσεις η φαρμακευτική αγωγή κρίνεται απαραίτητη για να διορθωθεί το πρόβλημα της επώδυνης συνουσίας με συνταγή γιατρού ιδίως αν πρόκειται για κάποια φλεγμονή. Αν το ρπόβλημα είναι ψυχολογικό, ένας ψυχολόγος θα μπορέσει να βοηθήσει.

Διαβάστε ακόμη:

Έρευνα που μας κάνει έξαλλες: όσο πιο πολύ μας φλερτάρουν τόσο πιο πολύ "χαζεύουν"

3 Φορές με απέρριψε. Έμεινα τόσα χρόνια δίπλα του σαν φίλη, μα υποφέρω μέσα μου!

Ανακάλυψε την πίσω πόρτα