Πες μου πώς τσακώνεστε, να σου που αν θα χωρίσεις!

Πες μου πώς τσακώνεστε, να σου που αν θα χωρίσεις!

Τα τέσσερα είδη καβγάδων που πρέπει να αποφύγεις αν το πας για σοβαρά.

Aμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να προβλέψουν ποια ζευγάρια θα χώριζαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρατηρώντας απλώς και μόνο την επικοινωνία που είχαν κατά τη διάρκεια ενός καυγά.

Υπάρχουν -και σίγουρα δεν το ξέρετε- 4 άσχημοι τρόποι για να τσακωθείς, που αν τους χρησιμοποιείς οδεύεις σύμφωνα με τους ειδικούς προς τον χωρισμό. Αν αποφύγεις αυτούς τους τέσσερις τρόπους θα αποκτήσεις μια ειλικρινή σχέση με τον σύντροφό σου που θα βασίζεται σε δυνατές βάσεις. Ποια είναι λοιπόν τα λάθη που πρέπει να μην κάνεις όταν σου "ανάβουν τα λαμπάκια";

1. Κριτική. Μην επιτίθεσαι στην προσωπικότητα ή στον χαρακτήρα του συντρόφου σου. Μην χρησιμοποιείς τις εκφράσεις: "Εγώ έχω δίκιο και εσύ άδικο","εσύ πάντα...", "εσύ ποτέ...", "γιατί είσαι τόσο...", "είσαι ο τύπος του ανθρώπου που...".

2. Προσβολή. Μην επιτίθεσαι στον σύντροφό σου με την πρόθεση να τον προσβάλλεις ή να τον κακοποιήσεις ψυχολογικά. Αυτό περιλαμβάνει κοσμιτικά επίθετα, επιθετικότητα, σαρκαστικό χιούμορ ή ειρωνία και γκριματσες.

3. Επιθετικότητα. Μην βλέπεις τον εαυτό σου πάντα ως θύμα και σε φέρνεις στη θέση να προστατευτείς με επίθεση. Απέφυγε με κάθε τρόπο:

  • Να πεις την φράση: Δεν είναι δικό μου το λάθος, Έγω δεν...".
  • Να απαντάς στα σχόλια του με κατηγορίες και σημαντικότερα να μην ακους τι σου λέει γιατί βιάζεσαι να πεις το δικό σου
  • Να διαφωνείς και να τελειώνεις την συζήτηση λέγοντας: "Αυτό δεν είναι αλήθεια, εσύ..."
  • Να επαναλαμβάνεις συνεχώς τις θέσεις σου ενώ αγνοείς αυτά που σου λέει εκείνος.

4. Φυγή. Μην φεύγεις από τη συζήτηση για να αποφύγεις τονOι 7 πιο αμήχανες στιγμές στο σεξ και πως να τις αποφύγετε τσακωμό. Η αποχώρηση δείχνει απόσταση και λειτουργεί αρνητικά στην βαθύτερη επικοινωνία σας ως ζευγάρι.

Τι να κάνεις απο εδώ και πέρα αν όλα τα παραπάνω σου θυμίζουν τους καβγάδες σας...

  • Να είσαι συγκεκριμένη και ουδέτερη στις παρατηρήσεις, στα συναισθήματα και τις απαιτήσεις σου.
  • Να επικοινωνείς με ειλικρίνεια και με ευαισθησία προς τον χαρακτήρα του συντρόφου σου.


Διάβασε ακόμη

Oι 7 πιο αμήχανες στιγμές στο σεξ και πως να τις αποφύγετε