Πως σου…. μιλάς;

Πως σου…. μιλάς;

H Τζιλ Δούκα αναλύει την αυστηρή κριτική που κάνουμε στον εαυτό μας

Ωχ, με κοιτάει, τι ήθελα και έβαλα την παλιά φόρμα, σήμερα βρήκε να είναι εδώ. Είναι πιο ωραίος σήμερα, εγώ πως είμαι, αμάν αυτό το τσουλούφι πως πετάει, έλεος, δεν μπορούσα να χτενιστώ καλύτερα σαν την τρελή βγαίνω από το σπίτι, ας πάω στην Ελένη να μιλήσουμε να φανώ κοινωνική, δεν το πιστεύω πάει η Ελένη προς το μέρος του, α κατάλαβα, τέτοιο στυλ του αρέσει, εγώ καμία σχέση, δεν παίζει με τίποτα να με κοιτάξει, καλύτερα να φύγω.

Είναι οκ. Δεν είσαι μόνη. Όλοι έχουμε αυτό το ανθρωπάκι που μιλάει αδιάκοπα μέσα μας. Για την ακρίβεια έρευνες έχουν δείξει ότι κάνουμε πάνω από 50.000 σκέψεις. Και μάντεψε, το 80% αυτών των σκέψεων είναι αρνητικές! Απίθανο ε;

Φαντάσου την καλύτερη σου φίλη. Κάθε φορά που της μιλούσες να σου έλεγε: καλά πως το έκανες αυτό, τι βλακεία είπες πάλι, καλά δεν σκέπτεσαι καθόλου, τι έφαγες πάλι, όλα τα κάνεις λάθος..... Πόσο καιρό θα ήταν φίλη σου; Και όμως έτσι μιλάμε στον εαυτό μας και μετά περιμένουμε να έχουμε μια καλύτερη καθημερινότητα. Λυπάμαι, δεν παίζει. Αν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου ένα από τα πρώτα πράγματα που σου προτείνω να αλλάξεις είναι ο τρόπος που σου... μιλάς.

Στο workshop Επικοινωνίας κάνουμε ασκήσεις πάνω σε αυτό, μια απλή που σου προτείνω είναι κάθε φορά που μιλάς με άσχημο τρόπο στον εαυτό σου να σκεφτείς πως μπορείς να πεις με αγάπη, με κατανόηση αυτό που μόλις είπες. Για παράδειγμα:

καλά πως το έκανες αυτό= να δούμε πως αλλιώς θα μπορούσα να αντιμετωπίσω την κατάσταση;

τι βλακεία είπες πάλι= άλλη φορά καλύτερα να πω

καλά δεν σκέπτεσαι καθόλου= ναι, σκέπτομαι και αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω, τι άλλες εναλλακτικές έχω;

τι έφαγες πάλι= ναι, έφαγα και το ευχαριστήθηκα, τι θα μπορούσα να κάνω για να έχω λιγότερη όρεξη άλλη φορά;

όλα τα κάνεις λάθος= δεν μπορεί κάτι θα έχω κάνει σωστά... θυμάσαι...

Κάνε αυτό το πρώτο βήμα και παρατήρησε τις σκέψεις σου. Ξεκίνα να μιλάς στον εαυτό σου με τον τρόπο που θέλεις να σου μιλάνε οι άλλοι. Είναι η αρχή για μεγάλες θετικές αλλαγές στην ζωή σου!

Follow me on twitter: @Jill_Douka
Be Unique,
Τζιλ Δούκα, Life Coach, εισηγήτρια, συγγραφέας

Αντιπρόεδρος http://www.uniquenessdevelopmentgroup.com/greek/

H κ. Δούκα είναι εισηγήτρια στο πρώτο DVD με στοιχεία Life Coaching "Θέλω να πετύχω τους στόχους μου" το οποίο διατίθεται σε όλα τα καταστήματα Public και online εδώ.