«Κάθε του λέξη και πράξη είναι ταπεινωτική... Τι να κάνω;»

«Κάθε του λέξη και πράξη είναι ταπεινωτική... Τι να κάνω;»

Όταν στη σχέση μπαίνει η ψυχολογική βία

Ακόμη μία αναγνώστρια μας έστειλε τη δική της μπερδεμένη προσωπική ιστορία...

Καλησπερα,

Έχω μια σχεση εδω και εναν χρονο γεματη εντασεις και τσακωμους σε εβδομαδιαιο επιπεδο. Τα παντα ανακυκλωνονται και ερχονται στην επιφανεια! Δειχνει οτι με αγαπαει και το δηλωνει αλλα εχει τεραστιο εγωισμο και ποτε δεν παραδεχεται τα λαθη του ουτε ποτε κανει πισω σε καμμια απο τις περιπτωσεις. οταν τον χωριζω κανει τα παντα αλλα οχι με αμμεσο τροπο αλλα απλα εγω υποκυπτω γιατι θελω να ειμαστε μαζι... Επισης το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι οταν εκνευριζεται μιλαει παρα πολυ ασχημα χωρις να το θελει αλλα ποτε δεν παιρνει πισω αυτα που λεει οταν ηρεμει και εμενα ολα αυτα με πληγωνουν ενω αυτος κανει σαν να μην τα εχει πει... Θελω να ειμαι μαζι του αλλα οταν εκνευριζεται καθε του λεξη και πραξη ειναι ταπεινωτικη και με μειωνει σε καθε ευκαιρια τσακωμου... Μπορω να το διωρθωσω ή απλα δεν αλλαζει ο ανθρωπος και πρεπει να προχωρησω σε καποιον που με εκτιμαει;


Αγαπητή αναγνώστρια,

Περιγράφεις μία σχέση για την οποία είναι ξεκάθαρο πως μόνο εσύ προσπαθείς να κρατήσεις. Τι σημαίνει ότι έχει τεράστιο εγωισμό; Να σου υπενθυμίσουμε πως όταν θέλεις κάποιον ο εαυτός σου δεν είναι πάντα προτεραιότητα. Όταν τσακώνεσαι μιλάει πάρα πολύ άσχημα; Γιατί πρέπει να δεχτείς την συμπεριφορά του απλά και μόνο γιατί σου αρέσει; Ίσως δεν έχεις βάλει ξεκάθαρους κανόνες σε αυτή τη σχέση και εκείνος θεωρεί δεδομένο πως μπορεί να συμπεριφέρεται όσο προσβλητικά θέλει χωρίς συνέπειες.

Το ότι τον δικαιολογείς σε ότι σου κάνει δείχνει αδυναμία χαρακτήρα και δυσκολία στο να δεις ξεκάθαρα τι πρέπει να κάνεις. Θα σε συμβουλεύαμε να αποστασιοποιηθείς από εκείνον και να σκεφτείς ότι κάνεις κακό σε σένα, παραμένοντας σε μια σχέση που ο σύντροφός σου σε υποτιμά με την πρώτη ευκαιρία. Και η απάντησή σας στο ερώτημα αν αλλάζει ο άνθρωπος είναι πως η εμπειρία δείχνει πως δύσκολα αλλάζει συμπεριφορές κάποιος εκτός και αν συμβούν στη ζωή του σημαντικά γεγονότα. Άρα στη δική σου περίπτωση μην περιμένεις αλλαγή από εκείνον. Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση με το να φύγεις από έναν τοξικό για τη ζωή σου άνθρωπο.

Διαβάστε ακόμη:

«Τον αγγίζω και τραβιέται... Δεν έχουμε κάνει σεξ για δύο χρόνια»