«Γνωριστήκαμε, έγινε κάτι μεταξύ μας και τώρα μου λέει να μείνουμε φίλοι»

«Γνωριστήκαμε, έγινε κάτι μεταξύ μας και τώρα μου λέει να μείνουμε φίλοι»

Μια αναγνώστρια αντιμέτωπη με το ερωτικό πρόβλημα της γενιάς μας

"Πριν κάτι εβδομάδες άρχισα να μιλάω με ένα παιδί από την περιοχή μου μέσω Facebook. Μετά από κάτι μέρες βγήκα με την παρέα μου σε μια καφετέρια και ήταν και αυτός με την δικιά του παρέα σε ένα άλλο τραπέζι. Την ίδια μέρα το βράδυ μου έστειλε μήνυμα στο Facebook ότι είμαι πάρα πολύ όμορφη και τέτοια, μετά από κάτι ημέρες βγήκαμε και έγινε κάτι μεταξύ μας. Την επόμενη εβδομάδα μου έλεγε ότι με θέλει και ότι του αρέσω πολύ, αλλά ότι δεν θέλει σχέση ενώ δεν του ανέφερα τίποτα τέτοιο, προχθές, χθες και σήμερα μου είπε να μείνουμε φίλοι και ταυτόχρονα να κάνουμε κάτι, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο γιατί μετά μπορεί να κολλήσω εγώ μαζί του ή και το αντίθετο... Eπομένως θέλω να του αλλάξω γνώμη αλλά δεν ξέρω πως με ήρεμο τρόπο, τι να κάνω";

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αυτό που μπορείς και πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις τα σημάδια τα οποία είναι ξεκάθαρα και δεν πρέπει να αγνοήσεις. Ένα από τα σπουδαιότερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες σήμερα είναι πως αγνοούν τα μηνύματα που στέλνουν οι άντρες και πιστεύουν στο παραμύθι που εκείνες θέλουν να πιστέψουν παρά τις δυσκολίες που είναι μπροστά τους.

Αυτό το παιδί που σου αρέσει μέχρι στιγμής έχει δείξει πως δεν είναι ένας σταθερός χαρακτήρας. Ακόμη και πιο σημαντικά σου έχει πει πως δεν θέλει σχέση και αυτό είναι κάτι που ΔΕΝ μπορείς να αγνοήσεις. Ένας άντρας που εκφράζει λεκτικά τις προθέσεις του είναι ξεκάθαρος και αποφασισμένος και αν θες και τη γνώμη μας και πολύ σωστός. Οποιαδήποτε τακτική και αν ακολουθήσεις δεν θα καταφέρεις να του αλλάξεις τα θέλω του. Πόσες φορές άλλαξες εσύ γνώμη για κάποιον άντρα επειδή εκείνος ακολούθησε κάποια τακτική απέναντί σου; Θα μπορούσαμε να σου γράψουμε τρόπους για να του αλλάξεις γνώμη, αλλά για εμάς οι επιτυχημένες σχέσεις δεν "σηκώνουν" συνταγές επιτυχίας και κόλπα. Έχουν χημεία και ερωτική διάθεση και από τις δύο πλευρές.

Άρα η συμβουλή μας είναι αρχικά να του πεις τι θες εσύ, να μην υποχωρήσεις αν δεν στο δώσει και μετά να βγεις έξω με τα μάτια σου ανοιχτά για εκείνον που θα σου ζητήσει να γίνεις κοπέλα του και όχι να κάνετε κάτι και μετά να είστε φίλοι!

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαβάστε ακόμη:

«Κάθε του λέξη και πράξη είναι ταπεινωτική... Τι να κάνω;»