«Είμαι ένα χρόνο χωρίς σχέση & η αυτοπεποίθησή μου έχει πέσει πολύ»

«Είμαι ένα χρόνο χωρίς σχέση & η αυτοπεποίθησή μου έχει πέσει πολύ»

Συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες...

"Είμαι 24 χρονών και μόνη εδώ και 1 χρόνο! Βγήκα από μια σχέση που ενώ ήταν πολύ δυνατή μου προκάλεσε πολλά άγχη, άλλαξε ο χαρακτήρας μου. ήθελα να μείνω μόνη μου να ηρεμήσω και να τα βρω με τον εαυτό μου! Ο καιρός πέρασε, βρήκα δουλειά, έκανα καινούριες παρέες, γυμνάζομαι και γενικά προσπαθώ να περνάω καλά! Το θέμα είναι πως τώρα αρχίζει & μου λείπει μια σχέση, όσοι με πλησιάζουν θέλουν μόνο να περάσουν καλά & πολλές φορές τον τελευταίο καιρό ενέδωσα σε δύο αγόρια πράγμα που τώρα μετανιώνω. Δεν θέλω πια να αναλώνομαι σε ανούσιες βραδιές, που μου προκάλεσαν μόνο στεναχώρια..Δε δικαιολογώ τον εαυτό μου αλλά ίσως ενδότερα αναζητούσα οι γνωριμίες να προχωρήσουν σε κάτι άλλο. Τώρα απομακρύνθηκα και δεν θέλω επαφή μαζί τους μετά τον τρόπο που μου φέρθηκαν. Έχω κάνει πολλά λάθη!

Ο πρώην μου περνά αρκετές φορές από το μυαλό μου αλλά προσπαθώ να ξεχνιέμαι. Οι φίλες μου, μου λένε πως ίσως στον άλλον φαίνομαι εύκολα διαθέσιμη. Είμαι πολύ κοινωνικός άνθρωπος, μιλάω πολύ εύκολα, γελάω αρκετά, και ίσως παρεξηγούμαι εύκολα, είμαι ανοιχτή επικοινωνιακά όχι σεξουαλικά όμως. Δεν ενδίδω εύκολα & εκεί που το έκανα υπήρχε για καιρό έντονο φλερτ!

Τι να κάνω; Δε μπορώ να αλλάξω χαρακτήρα για να μην με παρεξηγούν οι άλλοι... Το θεωρείτε τόσο κακό; Μερικές φορές νιώθω πως δε θα γνωρίσω ποτέ πάλι κάποιον να κάνουμε μια ωραία σχέση. Η αυτοπεποίθηση μου & η αυτοεκτίμηση μου έχει πέσει πολύ! Είμαι 24 χρονών & έχω κι εγώ ανάγκη από τρυφερότητα.

Επίσης νιώθω πως δε ξέρω πια να φερθώ σε έναν άντρα. Ο αυθορμητισμός μου ενδέχεται να τους τρομάζει".

Αγαπητή αναγνώστρια,
Αν καταλαβαίνουμε σωστά ο λόγος που σε ώθησε να μας στείλει αυτό το γράμμα είναι η ανάγκη σου να μπεις σε μια σχέση, δεν το έχεις και ένα σωρό σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό σου. Είσαι μόλις 24 ετών και θα έχεις χρόνια μπροστά σου να γνωρίσεις, να επιλέξεις αγόρια και να βρεις τον κατάλληλο σύντροφο για σένα. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι γιατί δεν σε πήραν και τα χρόνια.

Τα ερωτηματικά που έχουν γεννηθεί και αφορούν την αμφισβήτηση της προσωπικότητάς σου θα πρέπει να σε βάλουν σε σκέψεις. Το ότι είσαι κοινωνική, επικοινωνιακή και ευχάριστη στην παρέα είναι προσόντα που δεν πρέπει να σκεφτείς να απορρίψεις για να μην σε σχολιάζουν. Οι άνθρωποι να θυμάσαι βλέπουν ακριβώς αυτό που θέλουν να δουν. Δηλαδή ένας θα σε σχολιάζει ως η ιδανική παρέα και κάποιος άλλος υπερβολικά χαρούμενο κορίτσι με υπονοούμενα για την προσωπικότητά σου. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να αλλάξει για τους αρνητικούς ανθρώπους. Αυτοί που κρίνουν αρνητικά το κάνουν γιατί ζηλεύουν κάτι από σένα που δεν έχουν. Όταν γίνεσαι κάτι άλλο, δεν θα γίνεις ποτέ η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Και να προσποιηθείς κάτι άλλο για να κερδίσεις έναν σύντροφο όταν δει ότι είσαι μια άλλη ίσως να μην του κάνεις πια. Αν θες να κερδίσεις έναν άντρα δείξε του από την αρχή ποια είσαι και τι θες.

Βάλε τις σκέψεις σου σε τάξη και πες ότι δεν έχεις γνωρίσει τον κατάλληλο σύντροφο ακόμα γιατί δεν ήρθε η στιγμή και όχι γιατί κάνεις εσύ κάτι λάθος. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις σε κάνεναν πόσο ηθική ή καλή είσαι. Εσύ ξέρεις και αυτό πρέπει να σου είναι αρκετό.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαβάστε ακομη:

«Γνωριστήκαμε, έγινε κάτι μεταξύ μας και τώρα μου λέει να μείνουμε φίλοι»