«Μαλώνουμε συνέχεια, αλλά δε θέλω να τον χάσω»

«Μαλώνουμε συνέχεια, αλλά δε θέλω να τον χάσω»

Για πόσο καιρό μπορείς να υποχωρείς;

"Έχω μια σχέση εδώ και 5 μήνες περίπου... Εκείνος είναι 27 και εγώ 19... Μόλις πρόσφατα έχει χάσει τον πατερά του ( πριν 4 μήνες) και από τότε έχει αλλάξει παρά πολύ... Στην αρχή καυγαδίζαμε για απλά πράγματα και καθημερινά... Πλέον τα πράγματα έχουν σοβαρέψει παρά πολύ! Προσπαθώ να μην τον επιβαρύνω με προβλήματα δικά μου και να μην μιλώ για ότι με προβληματίζει... Δεν του μιλώ για αυτά που κάνει και με ενοχλούν γιατί θέλω να μην αλλάξει τίποτα... Εκείνος όμως επιμένει πως είναι εγωισμός όλο αυτό από την στιγμή που έχουμε πει πως θα μιλάμε για τα πάντα... Νιώθω πως δεν είναι ικανοποιημένος από την επιλογή του σε μένα... Φοβάμαι πολλές φορές πως θα χωρίσουμε και θα τον χάσω από διπλά μου... Δεν μπορώ, όμως, και να αλλάξω τα πάντα σε μένα και εκείνος τίποτα έτσι ήταν και έτσι θα είναι όπως λέει... υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να αλλάξουν όλα αυτά και να μην καυγαδίζουμε συχνά";

Aγαπητή αναγνώστρια,
Αν διαβάσεις ξανά το γράμμα, που μας έστειλες, και καταφέρεις να το δεις χωρίς συναίσθημα θα καταλάβεις πως ο φίλος σου έχει γίνει το κέντρο της σχέσης σας. Τι θέλει εκείνος; Τι μπορεί εκείνος; Τι εκνευρίζει εκείνον; Θα διαπιστώσεις πως ο ρόλος σου είναι υποστηρικτός στις δικές του ανάγκες. Ένας ρόλος, που ανέλαβες μόνη σου,και σχετικά άνετα από όσο συμπεραίνουμε.
Θα πρέπει να γνωρίζεις πως μια σχέση είναι μια ομάδα δύο ατόμων με ισότιμη αξία και με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις και από τις δύο πλευρές. Αν δεν μπορείς να του μιλάς για αυτά που σε απασχολούν για να μην τον βαρύνεις όπως λες τότε η σχέση σας δεν έχει ισορροπία και κάποια στιγμή τα προβλήματα θα διογκωθούν γιατί εσύ δεν θα αντέχεις πια την κατάσταση του δευτεραγωνιστή!
Νιώθεις πως δεν είσαι αρκετή για εκείνη και αυτό πρέπει να το δουλέψεις. Εσύ το πιστεύεις αυτό ή εκείνος στο δείχνει με τον τρόπο του; Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να ασχοληθείς με την χαμηλή αυτοπεποίθησή σου και στο δεύτερο να αναρωτηθείς αν αξίζει να είσαι με κάποιον που δεν σε κάνει να νιώθεις μοναδική (γιατί αυτό είναι το ζητούμενο σε μια σχέση). Δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν είσαι ο εαυτός σου, επιβάλλεις και τη δική σου προσωπικότητα και πεις στον εαυτό σου που του αξίζεις να είσαι δίπλα του, ζητώντας ένα ισότιμο ρόλο.

Διαβάστε ακόμη:

«Βγαίνουμε ένα μήνα και μου ξεκαθάρισε πως θέλει ελεύθερη σχέση»