«Νιώθω πως δεν μπορώ να ερωτευτώ»

«Νιώθω πως δεν μπορώ να ερωτευτώ»

Μια αναγνώστρια μπροστά σε μια σπάνια γυναικεία κατάσταση...

"Ακούω καθημερινά κορίτσια πως είναι ερωτευμένα, πως νιώθουν πεταλούδες και τέτοια... Το θέμα με μένα είναι ότι βλέπω τα αγόρια σαν στόχους και μόλις φτάσω στον στόχο μου ξενερώνω! Μήπως κάτι δε πάει καλά; Ή απλώς δε γνώρισα κάποιον που να με κάνει να τον ερωτευτώ... και αν τον γνωρίσω πώς θα καταλάβω ότι σημαίνει για μένα κάτι παραπάνω από ένα καπρίτσιο μου;"

Αγαπητή αναγνώστρια,
Δεν μας έγραψες την ηλικία σου και αυτή είναι μια σημαντική πληροφορία για την απάντησή μας. Ανεξάρτητα, όμως, από το πόσο χρονών είσαι ο έρωτας για τον κάθε άνθρωπο είναι ένα συναίσθημα, που ο καθένας μας, βιώνει τελείως διαφορετικά. Ναι, μπορεί η κοινή αντίληψη να είναι πως όταν είσαι ερωτευμένος νιώθεις πεταλούδες να πετάνε στο στομάχι σου και να βλέπεις καρδούλες παντού, όμως, δεν ζουν όλοι τον έρωτα με τον ίδιο τρόπο.

Δεν χρειάζεται να νιώσεις πεταλούδες και τσιμπήματα για να πεις πως σε ενδιαφέρει κάποιος. Μπορεί απλά λόγω χαρακτήρα να βιώνεις καταστάσεις πιο επιφανειακά ή χωρίς πολύ συναίσθημα και δραματικές δηλώσεις. Αυτό δεν είναι κακό... Έτσι είσαι. Μπορούμε να σε διαβεβαιώσουμε, όμως, πως τη στιγμή που θα γνωρίσεις έναν άντρα, που πραγματικά θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σου δεν θα ξενερώσεις όπως μας λες. Θα τον θες παρά το γεγονός πως θα είναι δικός σου. Πολλοί άνθρωποι αλλάζουν όταν ο έρωτας τους χτυπήσει την πόρτα. Προφανώς για σένα δεν έχει έρθει αυτή η στιγμή και μέχρι να έρθει δεν χρειάζεται να λες στον εαυτό σου πως κάτι δεν πάει καλά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι εκείνον που θα σε κάνει να νιώσεις... λίγες πεταλούδες. Και αργά ή γρήγορα θα έρθει και η δική σου η σειρά... και είναι ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα που έχεις νιώσει. Όσο για το πώς θα καταλάβεις αν είναι καπρίτσιο ή αν πραγματικά σε ενδιαφέρει δεν θα έχεις καμία αμφιβολία. Απλά θα το ξέρεις.

Διαβάστε ακόμη:

«Μαλώνουμε συνέχεια, αλλά δε θέλω να τον χάσω»