«Με χώρισε ξαφνικά... Τι μπορώ να κάνω»;

«Με χώρισε ξαφνικά... Τι μπορώ να κάνω»;

Μπορείς να κερδίσεις κάποιον που είναι έτοιμος να φύγει;

"Αποφάσισα και εγώ να σας γράψω γιατί χρειάζομαι τη συμβουλή σας!! Με χώρισε μετά από 4χρονια... Απολύθηκε από το στρατό πριν ένα μήνα. Τον περίμενα καθ όλη τη διάρκεια της θητείας του να γυρίσει χωρίς να γυρίσω να κοιτάξω κάποιον άλλον. Μαλώσαμε μερικές φορές γιατί μου έλειπε και αργούσε να έρθει αλλά ύστερα τον καταλάβαινα και τα ξαναβρίσκαμε. Μέχρι και την τελευταία φορά που ήρθε με άδεια ήμασταν μια χαρά! Ε, όταν απολύθηκε έγινε άλλος άνθρωπος. Απο την πρώτη μέρα που γύρισε μου πετούσε διάφορα αόριστα. Θέλει ηρεμία, να χαλαρώσει. Τον Ρώτησα ποτέ θα βρεθούμε μιας και μένουμε σε διπλανές πόλεις και δεν είμαστε κάθε μέρα μαζί, και μου απάντησε θα δούμε. Τελικά βρεθήκαμε μετά από δυο μέρες. Πέρασε μια εβδομάδα με τα χίλια ζόρια μιας και ήταν περίεργος και καταλάβαινα πως κάτι δεν πάει καλά. Ξαναπήγα μια μέρα βρεθήκαμε και όλα ήταν καλά. Επέστρεψα σπίτι μου μιλήσαμε και πάλι ήμασταν καλά. Το άλλο πρωί τον πήρα τηλ για καλημέρα και μου είπε πως δεν μπορεί να με κοροϊδεύει και θέλει ηρεμία και δεν γίνεται να πάμε παρακάτω. Δεν ήξερα τι να κάνω.. Έκλαιγα όλη τη μέρα και εκείνος με έπαιρνε τηλ για να με ηρεμήσει. Μου είπε να του τηλεφωνώ όποτε θέλω και να βρισκόμαστε όποτε θέλω αλλά σαν φίλοι. Ένιωσα να μην τον ξέρω. Λες και ήταν κάποιος άλλος. Την άλλη μέρα μου είπε πως έκλαψε. Νόμιζα πως ήταν επειδή μετάνιωσε αλλά μάλλον ήταν από τύψεις που με στενοχώρησε. Κάθε φορά στο τηλ μου μιλάει άνετος. Σαν να είμαστε φίλοι. Βρεθήκαμε μετά από δυο μέρες. Το έπαιξα και εγώ άνετη στην αρχή αλλά μετά έκλαψα. Εκείνος με παρηγορούσε.
Λες και δεν είχα χωρίσει από αυτόν αλλά από άλλον και αυτός ήταν φίλος μου και με παρηγορούσε. Ένιωσα πολύ περίεργα. Του είπα πως τον αγαπάω και μου είπε Το Ξέρω. Δεν έχω νιώσει χειρότερα.. Του έδωσα και ένα γράμμα που του έγραφα τι νιώθω για εκείνον. Δεν ξέρω αν μπήκε στον κόπο να το διαβάσει. Μιλάμε καθημερινά αλλά όχι συχνά. Ίσως δυο φορές τη
μέρα. Και μιλάμε σαν φίλοι. Τον είχα ρωτήσει αν υπάρχει περίπτωση να τα ξανά βρούμε και μου απάντησε μάλλον όχι.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως ξενέρωσε μέσα σε μια εβδομάδα. Μέχρι πριν απολυθεί όλα ήταν καλά. Μόλις απολύθηκε άλλαξαν όλα. Πως γίνεται αυτό; Έχει ξενερώσει μαζί μου; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα ξανά βρούμε; Ξέχασα να πω πως κάνει μια θεραπεία και παίρνει φάρμακα. Όταν μπήκε στο στρατό πήρε διπλάσια ποσότητα. Με συνταγή γιατρού εννοείται. Υπάρχει περίπτωση να βγήκαν οι επιδράσεις μόλις απολύθηκε; Για αυτό έγινε αναίσθητος κ δεν νιώθει τίποτα για μένα; Καθημερινά δουλεύει και ύστερα βγαίνει έξω μόνος του. Καμιά φορά βγαίνει και με κάποιον φίλο του. Χτες του είπα πως βγήκα για καφέ και με ρώτησε με ποιον; και ένα βράδυ πριν του είπα πως την επόμενη μέρα μπορεί να πάω θάλασσα και με πήρε το επόμενο πρωί τηλέφωνο για να δει αν πήγα τελικά. Δεν μπορώ να τον καταλάβω. Θέλει χρονο; Γιατί δεν μου δίνει όμως κάποια ελπίδα; Με βλέπει μόνο σαν φίλη; Δεν θα τα ξανά βρούμε; Τι να κάνω για να τα ξανά βρούμε";

Αγαπητή αναγνώστρια,
Μας γυρνάς στα πολύ νεανικά μας χρόνια... Το αγόρι πάει στρατό. Το αγόρι περνάει δύσκολα στο στρατό. Το αγόρι περνάει ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο μαζί μας για να του κάνουμε παρέα. Το αγόρι μας παίρνει άδεια και συναντιόμαστε για αγκαλίτσες. Το αγόρι μας τελειώνει τον στρατό και μετά ψάχνουμε να τον βρούμε!
Το παραπάνω δεν είναι κανόνας, αλλά είναι μια ιστορία που έχει συμβεί πολλές φορές και πάνω κάτω για τους ίδιους λόγους. Ο στρατός είναι μια δύσκολη στιγμή για τον άντρα... Σαν να χρειάζεται υποστήριξη και παρέα περισσότερο από ποτέ και σε θέλει δίπλα του. Όμως όταν βγάζει τα χακί βρίσκει τον εαυτό που είχε χάσει και θέλει να βγει να διασκεδάσει λίγο μόνος του (δηλαδή) με τα φιλαράκια του.
Επειδή όπως μας αναφέρεις η αλλαγή συναισθημάτων προς τα εσένα έγινε απότομα υπολογίζουμε πως το ότι απολύθηκε από το στρατό είναι ο λόγος που απομακρύνεται. Συνυπολογίζοντας, όμως, πως η σχέση σας είχε ήδη μεγάλη διάρκεια -4 χρόνια είναι αρκετά- τότε εκείνος όφειλε να σου δώσει μια εξήγηση για αυτή την συμπεριφορά του.
Αντί λοιπόν να μιλάτε φιλικά όπως λες πρέπει να τον ρωτήσεις τι πραγματικά συμβαίνει και να μάθεις αν είναι πραγματικά αποφασισμένος να χωρίσετε και να μην σε ξαναδεί.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις μια τελευταία φορά και μετά να αντικρίσεις την αλήθεια. Καλύτερα να τον αφήσεις να φύγει. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάς κάποιον στη ζωή σου με στρατηγική και δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι να τα ξαναβρείς με κάποιον που έχει αποφασίσει πως θέλει να φύγει. Εσύ θα βγεις κερδισμένη.

Στείλτε τη δική σας ερώτηση στο info@queen.dpg.gr.

Διαβάστε ακόμη:

«Νιώθω πως δεν μπορώ να ερωτευτώ»