Ο 5χρονος Harley μάχεται τον καρκίνο με έναν τρόπο που θα σας φέρει δάκρυα στα μάτια

Γωγώ Φούντα
Ο 5χρονος Harley μάχεται τον καρκίνο με έναν τρόπο που θα σας φέρει δάκρυα στα μάτια

Ένα μεγάλο μάθημα ζωής από ένα μικρό αγόρι

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι λίγα πράγματα είναι τόσο άσχημα και τόσο σκληρά όσο ο καρκίνος, και πόσο μάλλον όταν αυτός χτυπάει ένα μικρό παιδί, αλλά καλό θα ήταν μέρες που πλησιάζουν, εκτός από τη διασκέδαση και τα δώρα, να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, και φυσικά να είμαστε κάθε λεπτό ευγνώμονες που μπορούμε και είμαστε υγιείς δίπλα στους αγαπημένους μας.

Διότι ο 5χρονος Harley Renshaw, έμαθε από νωρίς να παλεύει για τα αυτονόητα, δηλαδή την ίδια του τη ζωή, μιας και έναν περίπου χρόνο πριν, διαγνώσθηκε με μία σπάνια μορφή παιδικού καρκίνου, η οποία γρήγορα εξαπλώθηκε σε συκώτι, πνεύμονα, κόκαλα και αυχένα, έπειτα από κάποια παράπονα που έκανε στην μητέρα του για έναν πόνο στο στομάχι.

Όπως ήταν φυσικό, ο μικρούλης ξεκίνησε αμέσως χημειοθεραπείες, ενώ υπεβλήθη και σε επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί ο όγκος στο συκώτι, αλλά και να του μεταμοσχευθεί μυελός των οστών. Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι, ότι ο Harley είναι ο ίδιος που δίνει κουράγιο στους νεαρούς γονείς του, Stacey και Oliver ενώ έχει γίνει και η μασκότ του νοσοκομείου στο οποίο κάνει τις θεραπείες του, μιας και εκτός του ότι είναι το πιο γλυκό και θετικό πλάσμα, σύμφωνα με τις νοσοκόμες, έχει εφεύρει και μία... πατέντα προκειμένου να μη φοβάται κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας: Φοράει την μάσκα από τα αγαπημένα του χελωνονιτζάκια, την οποία έφτιαξε μόνος του και η οποία τον βοηθάει να αισθάνεται ήρωας.

Ένα πραγματικά συγκλονιστικό μάθημα ζωής, το οποίο μας συγκίνησε και μας έδωσε δύναμη.

Διαβάστε ακόμη:

«Χτύπησε και πάλι η παραπληροφόρηση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο»

Αυτός είναι ο άντρας που μισούν όλες οι γυναίκες! Γιατί όμως;