Καλοκαίρι στην πόλη; 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περάσεις τέλεια

Καλοκαίρι στην πόλη; 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περάσεις τέλεια

Οδηγός επιβίωσης στην πόλη για τον Αύγουστο

Όλοι έχουν κανονίσει διακοπές στα ελληνικά νησιά, εκτός από εσένα που βρίσκεσαι στην Αθήνα. Ποιος είπε όμως ότι το να περάσεις τις διακοπές σου στην πόλη πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από αγανάκτηση; Το Queen σου προτείνει 10 πράγματα να κάνεις όλο τον Αύγουστο στην πόλη για να περάσεις ένα τέλειο summer in the city!

1. Μπορείς να επισκεφθείς όλα τα rooftop bars που το χειμώνα δε βρίσκεις τραπέζι. Θα απολαύσεις το cocktail σου με θέα την Ακρόπολη, χωρίς να περιμένεις για ώρα στις ενοχλητικές ουρές.

2. Πήγαινε μια βόλτα από τις πισίνες της πόλης. Κατά προτίμηση, καθημερινές, γιατί τα Σαββατοκύριακα μάλλον θα το μετανιώσεις. Η πισίνα του ξενοδοχείου Semiramis στην Κηφισιά είναι ιδανική για να απολαύσεις τις καλοκαιρινές σου βουτιές, αλλά και να γευτείς λαχταριστά σνακ, burgers και γλυκά, από το pool bar menu.

3. Δυο λέξεις: Θερινό Σινεμά. Κι άλλες δύο: Γρανίτα Φράουλα.

4. Η Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο. Προγραμμάτισε μία μίνι-απόδραση στις παραλίες της Αττικής το Σαββατοκύριακο και θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε άλλο μέρος. Τι προτείνουμε; Η παραλία του Αγίου Νικολάου(Nuevo Loca Beach Bar), λίγο μετά τη Σαρωνίδα και λίγο πριν την Ανάβυσσο, έχει ακριβώς όσο κόσμο πρέπει για να μη νιώσεις ότι ασφυκτιάς και εκεί μπορείς να περάσεις τη μέρα σου από το πρωί, πίνοντας καφέ, μέχρι το βράδυ, με super cocktails.

5. Περίπατοι στην Πλάκα. Ειδικά τώρα τον Αύγουστο, που ξεκινούν τα μελτέμια, ένας περίπατος στα στενά της Πλάκας και μετά, μια επίσκεψη σε ένα τοπικό μεζεδοπωλείο με την παρέα σου, είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό και ό,τι πιο κοντινό σε νησί μπορείς να βρεις στο Κέντρο.

6. Μουσεία. Εντάξει, δεν εννοούμε να μελετήσεις κάθε πτυχή ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος, αλλά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σου, να επιλέξεις κάθε εβδομάδα ένα μουσείο της αρεσκείας σου και να το επισκεφθείς. Αν κάτι τέτοιο δε σου ακούγεται τόσο ενδιαφέρον, σου θυμίζουμε πως μπορείς επίσης να επισκεφθείς και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, που πάντα έχει «κάτι να σου πει».

7. Κάνε μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο, πίνοντας τον απογευματινό καφέ σου. Ο τροπικός παράδεισος στο κέντρο της πόλης είναι εντελώς δωρεάν και σε προσκαλεί να τον επισκεφθείς για να περάσεις όμορφα καλοκαιρινά απογεύματα.

8. Πήγαινε στα... Νότια. Τι έχουν να ζηλέψουν τα beach bars των Νοτίων Προαστίων από αυτά των νησιών;

9. Την Κυριακή, κάνε μια βόλτα(από νωρίς, γιατί αλλιώς θα κολλήσεις στην κίνηση) μέχρι το Σούνιο. Πιες τον πρωινό καφέ σου με θέα το Ναό και στο γυρισμό σταμάτα στην Π. Φώκαια για να φας φρέσκο ψάρι και μεζέδες, καλύτερους από κάθε άλλο νησί.

10. Και τέλος, πάρε την παρέα σου, ή τον καλό σου και πιείτε το ποτό σας στους λόφους της Αθήνας. Στο Λυκαβηττό, ή στου Φιλοπάππου, θα περάσετε τα πιο ρομαντικά, διασκεδαστικά και το καλύτερο – οικονομικά – βράδια.

Διαβάστε ακόμα

10 σειρές που ΠΡΕΠΕΙ να έχεις δει – αν θες να λέγεσαι series maniac

Summer Vibes: Το ιδανικό καλοκαίρι της Kendall Jenner