Selfie για πολλά... likes: Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να προσέξεις στην επόμενη φώτο σου

Ερμιόνη Σαρρή
Selfie για πολλά... likes: Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να προσέξεις στην επόμενη φώτο σου

Tips που δεν πρέπει να ξεχάσεις ΠΟΤΕ

Οι selfies δεν έχουν εποχή. Η μόνη τους διαφορά μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα είναι το φόντο. Να κάτι μέρες σαν και αυτές καθόμαστε στην άκρη της ακρογιαλιάς και προσπαθούμε να βγάλουμε την τέλεια selfie με το απέραντο γαλάζιο, ενώ το χειμώνα συνήθως έχουμε κάποιο τοίχο από πίσω μας.

Πώς, λοιπόν, θα πετύχεις την απόλυτη selfie; Την ίδια απορία είχα και εγώ (θα το έλεγες και προβληματισμό) για αυτό έψαξα και θα μοιραστώ μαζί σου τα tips που βρήκα . Δεν ξέρω ποια από τις δυο μας θα πάρει τα περισσότερα likes, αλλά να ξέρεις πως σίγουρα θα σκίσουμε.

1.Περιποιήσουν το εαυτό σου: Αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να φροντίσεις πριν πάρεις το κινητό ανά χείρας. Πολύ ωραίο το #nonmakeup hashtag, αλλά αν το προηγούμενο βράδυ του έδωσες και κατάλαβε, καλύτερα να κάνεις ένα μικρό beaute.

2.Φρόντισε για το φωτισμό: Η σωστή selfie θέλει φως. Να θυμάσαι ότι η μπροστινή σου κάμερα δεν έχει φλας, οπότε το φυσικό φως είναι απόλυτα αναγκαίο. Ωραίο το μυστήριο, αλλά οι φωτογραφίες με χρώμα κερδίζουν περισσότερα likes(τσεκαρισμένο σου λέω).

3.Έλεγξε το φόντο σου: Αν από πίσω βρίσκεται η κολλητή σου σε κάπως βαριεστημένη φάση, τότε σίγουρα δε στέκεσαι καλά. Κανονικά πρέπει να έχεις κάτι μονόχρωμο από πίσω και το τοπίο να είναι άδειο. Τα likes τα θες για σένα και όχι για τον πίνακα που ποζάρει από πίσω σου.

4.Πιάσε... πόζα: Μεταξύ μας πάντοτε, αλλά σίγουρα έχεις καταλάβει ποιο προφίλ είναι το καλό σου και φυσικά πώς πρέπει να ποζάρεις. Όλοι μας μία mini εκπαίδευση την έχουμε κάνει. Απλά θα σε παρακαλέσω να αποφύγεις το duck face, καθώς «φορέθηκε» πολύ.

5. Μη βγάζεις ποτέ μία: Θα έχεις καταλάβει ότι η καλή φωτογραφία θέλει χρόνο. Μην τα παρατάς, λοιπόν, από την πρώτη δοκιμή. Άφησε το δάχτυλό σου να κλικάρει πολλές φορές και ύστερα διάλεξε την καλύτερη. Πού θα σου πάει, θα τη βρεις.

6. Μη στήνεσαι: Στη φωτογραφία πρέπει να είσαι... cool. Όσο πιο ξέγνοιαστο πλάσμα απαθανατιστείς, τόσο πιο εύκολα θα «βάλεις φωτιά» στο instagram. Κατ' εμέ, πρέπει να δοκιμάσεις το στυλ : ξεκαρδιστικό γέλιο και κεφάλι προς τα πίσω. Εμένα πάντως είναι στο top των επιλογών μου (εδώ οι γνωστοί μου θα γελάσουν).

7. Πήγαινε προς το... edit: Αν και είμαι κατά του photoshop, τα φίλτρα τα αγαπώ. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι κάνουν την επιδερμίδα μου πιο μπρονζέ και όλοι αναρωτιούνται για το πώς κατάφερα να μαυρίσω. Ακολούθησε με και θα με θυμηθείς.

8. Πες όχι στον καθρέφτη: Δε θυμάμαι την ακριβή εποχή, αλλά κάποια στιγμή η selfie μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου ήταν πολύ... «in». Ας το ξεχάσουμε όμως και ας μην το πράξουμε ποτέ ξανά. Η selfie είναι selfie, μην κοροιδευόμαστε!