Μήπως πρέπει να μειώσεις λίγο τις ώρες που ξοδεύεις στα social media;

Μήπως πρέπει να μειώσεις λίγο τις ώρες που ξοδεύεις στα social media;

Νέα έρευνα συνδέει τα κοινωνικά δίκτυα με την ψυχική υγεία

Σήμερα, αν κάτι δεν ανεβαίνει στο Facebook ή το Instagram, είναι σα να μη συνέβη ποτέ. Γιατί όμως είμαστε διαρκώς όλοι τόσο κολλημένοι στις οθόνες των smartphones;


Μια νέα έρευνα έδειξε πως η αυξημένη χρήση των κοινωνικών δικτύων από τους εφήβους, κάνει τη ζωή τους ακόμη πιο δύσκολη. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Cyberpsychology, Behavior and Social Networking, υποστηρίζει πως όσο πιο συχνά οι έφηβοι χρησιμοποιούν τα social media, τόσο πιο πολλές είναι οι αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία.


Ερευνήθηκαν 750 μαθητές από τον οργανισμό Ottawa Public Health και τα ευρήματα έδειξαν πως αυτοί που ξοδεύουν ακόμη και δύο μόνο ώρες την ημέρα(!) στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν μεγαλύτερα ποσοστά δυστυχίας, ιδεασμούς αυτοκτονίας, αλλά και ανάγκη για ψυχική υποστήριξη, από εκείνους που κάνουν μειωμένη έως μηδαμινή χρήση τους. «Ίσως να φταίει το γεγονός πως οι έφηβοι με προβλήματα ψυχικής υγείας ψάχνουν αλληλεπιδράσεις, καθώς νιώθουν απομονωμένοι και μόνοι», δήλωσε ο Dr. Hugues Sampasa-Kanyinga, επικεφαλής της έρευνας, στη Huffington Post.


Μήπως ήρθε η ώρα να πατήσουν τα παιδιά σας, αλλά και εσείς, το κουμπάκι της αποσύνδεσης;

Διαβάστε ακόμα

10 σειρές για να ξεκινήσεις μέσα στον Αύγουστο

Το ωραιότερο νησί στην Ευρώπη είναι ελληνικό!