Ζωντανές κούκλες: Μια Γαλλίδα καλλιτέχνις φτιάχνει κούκλες που κόβουν την ανάσα!

Ζωντανές κούκλες: Μια Γαλλίδα καλλιτέχνις φτιάχνει κούκλες που κόβουν την ανάσα!

Τρομαχτικά αληθινές, δείτε τις στη gallery

Πορσελάνινες κούκλες που μοιάζουν αληθινές. Κι όμως, αν υπάρχει ταλέντο και μεράκι όλα γίνονται!

Ποια της δημιούργησε; Η Laurence Ruet, από τη Dijon της Γαλλίας. Η ταλαντούχα Laurence πρωτοασχολήθηκε με τη δημιουργία των κουκλιών πριν από 12 χρόνια. Η αγάπη της για την τέχνη και την αυθεντικότητα την οδήγησαν στην ασχολία αυτή.


Η τεχνίτρια ασχολείται για πάνω από 2 εβδομάδες με κάθε κούκλα. Προσπαθεί να τις κάνει να μοιάζουν με αληθινά παιδάκια. Η ίδια η Laurence δηλώνει: «Στόχος μου είναι να αποτυπώσω το συναίσθημα. Είμαι πολύ ευαίσθητη σε εκφράσεις όπως η λεπτότητα, η δειλία, η έκπληξη και η τρυφερότητα».


Διαμορφώνει προσεκτικά τις εκφράσεις του προσώπου του κάθε παιδιού και όπως η ίδια τονίζει, η μεγαλύτερή της δυσκολία είναι να αποτυπώσει ρεαλιστικά τις φακίδες. Για τα μάτια χρησιμοποιεί γυαλί και για τα μαλλιά μοχέρ ή πραγματική τρίχα. Τα ρούχα που επιλέγει είναι διαχρονικά και πολύ προσεκτικά επιλεγμένα.


Όσον αφορά τις τιμές; Δεν τις λες και οικονομικές. Οι ρεαλιστικές κούκλες κοστίζουν η οικονομικότερη 450 ευρώ και μπορεί να φτάσει και στα 1350 ευρώ. Ναι καλά ακούσατε. Η τέχνη απαιτεί και χρήμα. Θα τα δίνατε;

Διαβάστε ακόμα:

Σουηδικό παιχνιδάδικο σπάει τα στερεότυπα: Κορίτσια με όπλα, αγόρια με κούκλες!

Σοκ: Η είδηση για την νεκρόφιλη που μας συγκλόνισε