Οι πιο συγκλονιστικές διαφημίσεις για το AIDS

Γωγώ Φούντα
Οι πιο συγκλονιστικές διαφημίσεις για το AIDS

Όταν το θέαμα μπαίνει στην υπηρεσία της ανθρωπότητας...

Η 1η Δεκεμβρίου είναι μία μέρα ευαισθησίας, ενημέρωσης και αλληλοβόηθειας. 'Η τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι... Αναφερόμαστε φυσικά στην παγκόσμια ημέρα της μάστιγας της εποχής, του AIDS, μία αρρώστια η οποία κυριολεκτικά θερίζει τους νέους ανθρώπους και δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια τα ποσοστά σε παγκόσμια κλίμακα, ανεβαίνουν ανησυχητικά.

Είκοσι χρόνια τώρα, τόσο οι διαφημιστικές εταιρείες όσο και άνθρωποι με παγκόσμια επιρροή, συμμετέχουν σε καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών ενώ διοργανώνονται αμέτρητες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τα θύματα του ιού.

Η δύναμη της διαφήμισης αλλά και της τηλεόρασης, είναι πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να δημιουργούνται αριστουργηματικές καμπάνιες κατά του AIDS όπως η No Speak Evil η οποία πραγματοποίηθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων star. Το απρόμαυρο φόντο και τα σοβαρά πρόσωπα των Charlize Theron, Christina Aguilera, Pink και πολλών άλλων, συνθέτουν ένα άκρως ατμοσφαιρικό και συγκινητικό σκηνικό που αν μη τι άλλο τραβάει την προσοχή του κοινού.

Εκτός φυσικά από τις καμπάνιες με τη συμμετοχή των διασήμων, αμέτρητες άλλες διαφημίσεις έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τη συγκεκριμένη μέρα. Κάποιες είναι άκρως τρομακτικές, κάποιες καταθλιπτικές, κάποιες ίσως και ανατριχιαστικές, αλλά καμία δεν στερείται αλήθειας και ευαισθησίας για ένα θέμα τόσο σημαντικό, που δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας παραμένει ταμπού.

Αν είστε της άποψης ότι σε εσάς δεν θα συμβεί ποτέ, καλύτερα να την αλλάξετε αμέσως και να φροντίσετε τουλάχιστον να παίρνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις. Γιατί μπορεί εμείς να ρισκάρουμε καθημερινά την ζωή μας αλλά τουλάχιστον είναι επιλογή μας, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει με τα θύματα των χωρών του Τρίτου Κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

Σουηδικό παιχνιδάδικο σπάει τα στερεότυπα: Κορίτσια με όπλα, αγόρια με κούκλες!

Sex coaches: Εσείς θα πληρώνατε κάποιον για να σας παρακολουθεί να κάνετε sex;