Σοκ ή αναμενόμενο; Το Instagram θα έχει το δικαίωμα να πουλάει τις φωτογραφίες μας

Σοκ ή αναμενόμενο; Το Instagram θα έχει το δικαίωμα να πουλάει τις φωτογραφίες μας

Τελεσίγραφο έδωσε στους χρήστες του ως τις 16 Ιανουαρίου!

Το Instagram διαφοροποίησε την πολιτική απορρήτου στην οποία συμφωνούν οι χρήστες του και πλέον αποκτά το δικαίωμα να πουλά σε διαφημιστές τις φωτογραφίες των χρηστών, χωρίς καν να τους ενημερώνει. Ο όρος αυτός είναι υποχρεωτικός και όσοι διαφωνούν και θέλουν να τον αποφύγουν, μπορούν να σβήσουν το λογαριασμό τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, αφού κατόπιν δε θα μπορούν παρά να υποστούν αυτή την πολιτική του Instagram. Τάδε έφη ο Instagram CEO Kevin Systrom στο συνέδριο LeWeb για τα social media στο Παρίσι.

sys



Στην νέα πολιτική προβλέπεται επιπλέον πως το Instagram μπορεί να μοιραστεί πληροφορίες χρηστών του και με το Facebook στο οποίο ανήκει, όπως επίσης και με άλλες συνεργαζόμενες εταιρείες και διαφημιστές. Η κίνηση αυτή, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, αφού και η εκ των αντιπροέδρων marketing του Facebook Carolyn Everson, είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες πως θα βρεθεί ένας τρόπος να αποτιμηθεί το Instagram. Προς το παρόν η εφαρμογή διατίθετο ΔΩΡΕΑΝ, πρόσφερε στους χρήστες τη δυνατότητα να αποκτούν followers δωρεάν, να χρησιμοποιούν τα φίλτρα και να βλέπουν φωτογραφίες από εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, πάντα χωρίς κανένα κόστος και με απόλυτη ελευθερία. Η διοίκηση του Instagram υποστηρίζει πως η αλλαγή αυτή έγινε για να υπάρχει καλύτερη ολοκλήρωση με της υπηρεσίας με το Facebook. Σε δήλωσή τους σχετικά με το διαμοιρασμό των πιο πάνω πληροφοριών, αναφέρουν πως μπορούν να γίνουν αποτελεσματικότερα κάποια πράγματα, όπως η αντιμετώπιση του spam και η ανίχνευση προβλημάτων, ενώ μπορούν να αναπτυχθούν και καλύτερα χαρακτηριστικά για όλους, εφόσον γίνει καλύτερα κατανοητό πως χρησιμοποιείται το Instagram από τους χρήστες του.

Αυτό θα συμβαίνει νόμιμα από τις 16 Ιανουαρίου και το facebook διεκδικεί το δικαίωμα να χορηγεί άδεια χρήσης όλων των δημόσιων φωτογραφιών στο Instagram σε εταιρείες ή οποιοδήποτε άλλο οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων και των διαφημιστικών σκοπών, πράγμα το οποίο ουσιαστικά θα μετατρέψει την ιστοσελίδα στο μεγαλύτερο αποθετήριο φωτογραφιών στον κόσμο. Πολλοί ξεκίνησαν να ποστάρουν σε twitter και facebook πως αυτό το μέτρο τους θίγει και λειτουργεί εις βάρος τους. Τώρα το πόσο τραγικό είναι αυτό όταν ο στόχος κάθε φωτογραφίας που ανεβαίνει σε ένα ανοιχτό προφίλ της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι ακριβώς το να διαδοθεί όσο περισσότερο γίνεται- δεν το καταλαβαίνουμε.

Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να μην δημοσιεύει απλά εκείνες τις φωτογραφίες που δεν θέλει να δημοσιευθούν. Δεν θα ήταν άσχημα βέβαια να κερδίζαμε κάτι και εμείς πέραν της διάδοσης!

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε την καμπάνια του Mega «Νοιάζομαι - Μοιράζομαι»: που μας συγκίνησε και μας κινητοποίησε

Η καλύτερη κόρη του κόσμου ή μήπως όχι; Δείτε το ξεκαρδιστικό video