Γυναικείο προφυλακτικό που λιώνει μέσα στο σώμα!

Γυναικείο προφυλακτικό που λιώνει μέσα στο σώμα!

Να το εμπιστευτούμε;

Το AIDS εξαπλώνεται ραγδαία ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες ενώ στις τριτοκοσμικές το ποσοστό εμφάνισής του στον πληθυσμό τρομάζει , με τις γυναίκες που ασθενούν να φτάνουν στο 74% των ατόμων που μολύνονται από τον ιό. Τραγικό; Ναι! Από αποτελέσματα ερευνών φαίνεται πως οι γυναίκες δέχονται να πάνε με άντρες που δεν θέλουν να φορέσουν προφυλακτικό την κρίσιμη στιγμή. Δεδομένο ότι πληθυσμιακά αντιστοιχεί 1 άντρας σε 7 γυναίκες, έχουμε πρόβλημα. Για να μην αναφέρουμε και το ζήτημα της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα γυναικείο προφυλακτικό, που μπορεί να προστατέψει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες. Σύμφωνα με τους ειδικούς το συγκεκριμένο προφυλακτικό λιώνει μέσα στο σώμα της γυναίκας, εκλύοντας διάφορες χημικές ουσίες που προστατεύουν τα άτομα από μόλυνση με HIV και αποτρέπουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Εκτός του ότι μπλοκάρει το σπέρμα, απελευθερώνει και ένα ισχυρό μίγμα από φάρμακα κατά του HIV και ορμονικά αντισυλληπτικά.

Οι ερευνητές κατασκεύασαν το συγκεκριμένο προφυλακτικό από εξαιρετικά λεπτές μικροΐνες, βασιζόμενοι στην ηλεκτροστατική. Έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαλύονται μετά τη χρήση είτε μέσα σε λίγα λεπτά είτε σε διάστημα μερικών ημερών, αναφέρει η Daily Mail. «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα προϊόν που θα απευθύνεται σε γυναίκες και θα τις προστατεύει από τη μόλυνση από τον ιό HIV και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Υπάρχουν τα φάρμακα για να γίνει αυτό. Πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο για να είναι αποτελεσματικά και να θέλουν να το χρησιμοποιούν οι γυναίκες» είπε η βοηθός καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον Kim Woodrow.

Αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται από διάφορους επιστήμονες 5 τέτοια προïόντα που θα οδηγήσουν τους επιστήμονες στη δημιουργία του ιδανικού προφυλακτικού που θα λιώνει μέσα στον κόλπο διαχέοντας ένα κοκτέηλ φαρμάκων κατά του ιού του AIDS και σπερματοκτόνα. Οι πρώτες προσπάθειες ξεκίνησαν το 2006. Το Δεκέμβριο όμως ο Patirck Kiser από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, δημιούργησε -σχεδόν τελειοποίησε ένα μοριακό προφυακτικό που μετατρέπεται σε τζελ και τελικά υγροποιείται 2 ώρες αφού έρθει σε επαφή με ανδρικό γεννετικό υλικό και μπορεί να παραμέινει από πριν στον κόλπο της γυναίκας προστατεύοντάς την. Για να δούμε!

Διαβάστε ακόμη:



Αυτά είναι τα 10 δημοφιλέστερα video στην Ελλάδα για το 2012

Μην ανάβετε τζάκια! Γιατί το Υπουργείο Περιβάλλοντος συμβουλεύει να μην τα χρησιμοποιείτε;

To πιο τρυφερό βίντεο που είδατε ποτέ: Το πρώτο μπάνιο ενός νεογέννητου!