Δείτε την απίστευτη προσπάθεια δύο παππούδων να σώσουν τα εγγόνια τους από τη θανατηφόρα πυρκαγιά στην Τασμανία (photos+video)

Δείτε την απίστευτη προσπάθεια δύο παππούδων να σώσουν τα εγγόνια τους από τη θανατηφόρα πυρκαγιά στην Τασμανία (photos+video)

Δείτε τις συγκινητικές φωτογραφίες της διάσωσης

H Τασμανία έχει υποστεί αυτές τις μέρες τεράστια ζημιά, εξαιτίας της μαζικής εκδήλωσης πυρκαγιών σε ολόκληρη τη χώρα. Η κατάσταση είναι τραγική καθώς πάνω από 100 περιουσίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Μία όμως ιστορία έχει τραβήξει πάνω της όλη τη δημοσιότητα. Η φωτογραφία μιας γιαγιάς και ενός παππού να σώσουν τα 5 εγγόνια τους από το μένος της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Dunalley, πραγματικά συγκινεί. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις βλέπεις το μεγαλείο της ψυχής μερικών ανθρώπων.


Η ιστορία έχει ως εξής: Τα σπίτια της οικογένειας Holmes παραδόθηκαν στις φλόγες, τη στιγμή που οι γονείς των 5 ανήλικων παιδιών βρίσκονταν μακριά από το σπίτι τους. Τη δύναμη να σώσουν τα μικρά βρήκανε ο παππούς και η γιαγιά τους. Ο Τim Walker, ο παππούς των παιδιών κατάφερε να πάρει όλη την οικογένεια μαζί του και να τη σώσει. Ο ίδιος ο Tim περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την τρομερή αυτή εμπειρία που βίωσε: «Τα πάντα γύρω μας καίγονταν. Ανεμοστρόβιλοι φωτιάς μας καταδίωκαν παντού. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Δε μπορούσες να αναπνεύσεις από τον καπνό, ο οποίος ήταν τοξικός. Η θερμοκρασία είχε αγγίξει κοντά τους 45 βαθμούς κελσίου. Ζήσαμε μια βιβλική καταστροφή».


Ευτυχώς που οι παππούδες των παιδιών ήταν μαζί τους και τα έσωσαν. Ο παππούς-ήρωας κατάφερε να βρει μια λέμβο και να σώσει με αυτόν τον τρόπο παιδιά και σύζυγo. Ο Τim συμβούλεψε τα παιδιά να βρίσκονται μέχρι το πηγούνι μέσα στο νερό κι έτσι και έγινε. Παρόλο που οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές το νερό ήταν αρκετά κρύο και για αυτό όλη η οικογένεια κρατιόνταν αγκαλιά σαν ένα, για να ζεσταίνονταν.


Η φωτογραφία της γιαγιάς να κρατάει αγκαλιά τα εγγόνια της τη στιγμή της καταστροφής πραγματικά συγκινεί. Δείτε στη gallery καρέ καρέ την επιβίωση της οικογένειας, καθώς και το συγκινητικό video.

Διαβάστε ακόμα:

10 λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια του Facebook δεν αντέχονται

20 εικόνες που δεν θα πιστέψετε ότι είναι αληθινές!

Οι γονείς του μωρού, που πριν καν βγει από τη μήτρα άρπαξε το χέρι του γιατρού, μιλάνε για την απίστευτη εμπειρία τους (video)