Στο δικαστήριο με την κατηγορία του φόνου ο Oscar Pistorius

Στο δικαστήριο με την κατηγορία του φόνου ο Oscar Pistorius

Ο παραολυμπιονίκης απολογείται για την δολοφονία της αγαπημένης του, Reeva Steenkamp

Ο Oscar Pistorius κατέφτασε στο δικαστήριο της Πρετόρια, σήμερα το πρωί. Ο παραολυμπιονίκης κατηγορείται για την δολοφονία της φίλης του, Reeva Steenkamp, την οποία πυροβόλησε τέσσερις φορές, από την πόρτα του μπάνιου του πολυτελούς σπιτιού του, στη Νότιο Αφρική.

Ο 26χρονος αθλητής κρατείται από χθες, 14 Φεβρουαρίου, όταν και αναμενόταν να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε, ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο οι ιατροδικαστές να εξετάσουν τον τόπο του εγκλήματος. Ο αθλητής εμφανίστηκε στο δικαστήριο στις 7 το πρωί (τοπική ώρα), αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι ώρα θα ξεκινήσει η διαδικασία. Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε την ώρα που έβγαινε από το αστυνομικό τμήμα της Πρετόρια, όπου κρατείται από χθες. Ο Pistorius είχε καλυμμένο το πρόσωπό τους με το σακάκι του.

Παρόντες, και στο πλευρό του αθλητή βρέθηκαν ο πατέρας του Henke αλλά και ο αδερφός του Carl, οι οποίοι αγκαλιάστηκαν πριν την είσοδό του στο δικαστήριο. Και οι δύο άντρες έδειχναν εξαντλημένοι και άυπνοι. Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τις δικαστικές αίθουσες, όπου θα κριθεί εάν ο Pistorius θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί με εγγύηση, όπως έχουν ήδη ζητήσει οι δικηγόροι του. Προς το παρόν, πάντως, από την μεριά της αστυνομίας της Νοτίου Αφρικής, ένα τέτοιο αίτημα δεν μπορεί να γίνει δεκτό.

Διαβάστε ακόμα:

Φωτογραφίες μέσα από το σπίτι του Pistorius που έγινε το έγκλημα

Ο διάσημος Ολυμπιονίκης Oscar Pistorius σκότωσε την κοπέλα του ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου περνώντας την για διαρρήκτη!