Ελεύθερος τελικά ο Pistorius

Γωγώ Φούντα
Ελεύθερος τελικά ο Pistorius

Aφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση...

Συνεχίζει να συγκλονίζει η υπόθεση Pistorius καθώς σχεδόν καθημερινά έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις και πληροφορίες οι οποίες φέρνουν το διάσημο αθλητή σε πολύ δύσκολη θέση.

Η δίκη, φαινόταν εξ' αρχής ότι δεν θα ήταν κάτι απλό, αλλά πλέον έχει πάρει διαστάσεις ευφάνταστου σεναρίου, καθώς μέρα με την μέρα, αυτό που όλοι απέκλειαν αρχικά, δηλαδή ότι ο φόνος της Reeva Steenkamp ήταν προμελετημένος, αρχίζει να φαντάζει ως ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

Ο Pistorius, όπως και η οικογένειά του η οποία δεν σταματά να διατυμπανίζει την αθωότητά του, εμφανίζονται συντρετριμμένοι στην αίθουσα του δικαστηρίου καθώς βλέπουν ότι το παιχνίδι σιγά σιγά χάνεται. Η αίτηση αποφυλάκισης που έκανε ο δικηγόρος του, ακόμα εκκρεμεί καθώς εκφράζονται σοβαροί φόβοι ότι ίσως και να καταφύγει στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει σπίτι.

Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής του, Ampie Louw, υποστηρίζει πως τώρα που είναι ελεύθερος την αμέσως επόμενη μέρα θα ξεκινήσει προπόνηση, κυρίως για να αδειάσει το μυαλό του και να βελτιωθεί η ψυχολογία του, το διαστήριο είναι ιδιαίτερα δύσπιστο και δεν φαίνεται να εμπιστεύεται και τόσο τις αγνές προθέσεις του προπονητή.

Προς υπεράσπιση του Pistorius, έρχεται μόνο το γεγονός ότι και να θέλει δεν μπορεί να εξαφανιστεί, ακόμα κι αν αλλάξει ταυτότητα ή κάνει πλαστικές στο πρόσωπο, καθώς τα πόδια του αλλά και τα τεχνητά του μέλη χρειάζονται ιδιαίτερη και συχνή φροντίδα.

Για την ώρα η δίκη-θρίλερ φαίνεται να γέρνει προς το μέρος του διάσημου αθλητή καθώς αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα και όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσει για αρκετό ακόμα καιρό.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Pistorius: Φωτογραφίες απ' το μπάνιο του τρόμου, εκεί που βρέθηκε νεκρή η Reeva.

O Thierry Mugler αποσύρει την καμπάνια του αρώματος Αmen με τον Pistorius

Oscar Pistorius & Reeva Steenkamp: Η δίκη και η κηδεία...