Oscar Pistorius & Reeva Steenkamp: Η δίκη και η κηδεία...

Oscar Pistorius & Reeva Steenkamp: Η δίκη και η κηδεία...

Οι τελευταίες εξελίξεις της τραγωδίας

Σκούρα τα πράγματα για τον Oscar Pistorius, μιας και δεν έχουν σταματήσιε οι ενοχοποιητικές αποκαλύψεις εναντίον του που φτάνουν την απόφαση κατηγορίας στον φόνο εκ προμελέτης. Η γραμμή υπεράσπισης προσπαθεί να υποστηρίξει πως ο φόνος ήταν ... ατύχημα ενώ τα συγκλονιστικά, επιβαρυντικά στοιχεία, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη ό, τι συνέβη δεν αφήνουν περιθώρια.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα μπαστούνι του κρίκετ γεμάτο αίματα, οδηγώντας τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι η Reeva Steenkamp είχε χτυπηθεί από τον αθλητή και με αυτό ή το είχε χρησιμοποιήσει για να αμυνθεί. Η όμορφη κοπέλα χτυπήθηκε με τέσσερις σφαίρες, με δύο να την βρίσκουν στο κεφάλι κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσο ατύχημα μπορεί να ήταν εφόσον ο Pistorius προτού πυροβολήσει την Στίνκαμπ την είχε κλειδωμένη για δύο ώρες περίπου στο μπάνιο ενώ τελικά η δολοφονία έγινε στο υπνοδωμάτιο.

Οι securities του συγκροτήματος στο οποίο ανήκει το σπίτι του αθλητή στην Pretoria, ειδοποίησαν την Αστυνομία δύο ώρες πριν το χρόνο που υπολογίζεται ότι έγινε το έγκλημα, καθώς από το σπίτι του αθλητή ακούγονταν φωνές.

Στη δίκη ο Ολυμπιονίκης έκλαιγε αλλά ελάχιστοι φάνηκε να συγκινούνται μιας και το πραγματικό δράμα εκτυλισσόταν λίγο πιο πέρα στο κρεματόριο όπου φίλοι και συγγενείς αποχαιρετούσαν την αδικοχαμένη Reeva. Ο πατέρας της είπε πως η κόρη του ήταν πολύ ερωτευμένη και ποτέ δεν ανέφερε προβλήματα μαζί του. Ίσως βέβαια τα έκρυβε.

Στην κηδεία της εμφανίστηκε ο παίκτης του ράγκμπυ Francois Hougaard ο οποίος ήταν φίλος με την κοπέλα, αποτελούσε όμως αιτία καυγά για το ζευγάρι. Ο Pistorius φέρεται την ίδια μάλιστα μέρα να τσακώθηκε άσχημα μαζί της επειδή είχε συνομιλήσει με τον Hougaard. Τέλος, ο Pistorius είχε κάνει άιτηση για οπλοκατοχή αλλά είχε απορριφθεί. Φυσικά δεν είχε άδεια για οπλοχρησία. Η γραμμή του κατηγορητηρίου είναι να μην έχει το δικαίωμα εγγύησης μιας και θεωρούν πως το να φορέσει τα προσθετικά του μέλη, να πάρει το όπλο και να περπατήσει 7 μέτρα μέχρι να πυροβολήσει 4 φορές την κοπέλα του δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το 'την πέρασα για διαρρήκτη'.

Η Nike - ο μεγαλύτερος χορηγός του- έλυσε το συμβόλαιο, όπως και οι BT, Oakley και Thierry Mugler.

Διαβάστε ακόμη:

Oscar Pistorius: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για την ιστορία που συγκλονίζει

Στο δικαστήριο με την κατηγορία του φόνου ο Oscar Pistorius

Ο διάσημος Ολυμπιονίκης Oscar Pistorius σκότωσε την κοπέλα του ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου περνώντας την για διαρρήκτη!