ΑctionΑid Hellas: Πώς να βοηθήσετε

Γωγώ Φούντα
ΑctionΑid Hellas: Πώς να βοηθήσετε

Δείτε πώς να συνεισφέρετε στο έργο της οργάνωσης ακόμη και χωρίς χρήματα...

Μπορεί η χώρα μας να μην διανύει και τις καλύτερες ημέρες της ιστορίας της, με την οικονομική κρίση να έχει κάνει εντονότατη την παρουσία της και φυσικά να έχει αλλάξει κατά πολύ την καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να τα βγάζει δύσκολα πέρα, αλλά είναι και μερικές φορές που αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο Έλληνας ακόμα και τώρα δεν χάνει την ανθρωπιά και το αίσθημα προσφοράς που τον διακατέχει.

Αφορμή γι' αυτό, στάθηκε το ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη, Immersion: Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα, μέσω του οποίου το τηλεοπτικό κοινό της Ελλάδας ταξίδεψε μέχρι την Σιέρρα Λεόνε, όπου ο παρουσιαστής έζησε για μία εβδομάδα, καταγράφοντας τα προβλήματα και τις συνήθειες των κατοίκων. Εμπνευστής του εγχειρήματος αυτού, ήταν η ActionAid Hellas, η οποία επιχείρησε, και αν κρίνουμε από την τεράστια συμμετοχή του κόσμου, κατάφερε, να συγκινήσει και να κινητοποιήσει τον απλό Έλληνα πολίτη να προσφέρει από το υστέρημά του, προκειμένου οι άνθρωποι των χωρών του Τρίτου Κόσμου, να εξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή.

Η ActionAid λοιπόν, είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους κατοίκους της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Στη χώρα μας έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1998 ενώ με το πέρασμα των χρόνων τουλάχιστον 43.000 Έλληνες έχουν στηρίξει εμπράκτως την οργάνωση αυτή.

Σίγουρα η πρωτοβουλία του Αντώνη Κανάκη και της ΑctionAid Hellas, ήταν συγκινητική και απέφερε καρπούς, μιας και τα έσοδα από την παραγωγή διατέθηκαν για τη δράση της οργάνωσης αυτής, αλλά καλό θα ήταν να μη θυμόμαστε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη μιας και χρειάζονται κάθε μέρα την βοήθεια και την προσφορά μας. Παρακάτω, σας έχουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε κι εσείς να προσφέρετε στο σημαντικό έργο της ActionAid.

1. Με αναδοχή ενός παιδιού

2. Με συμμετοχή στις εκστρατείες

3. Με στήριξη του προγράμματος Πολίτης Του Κόσμου

4. Με στήριξη των προγραμμάτων Άμεσης Προσέγγισης

5. Με αγορές από τα e-shop της οργάνωσης

6. Με ανταπόκριση των έκτακτων κλήσεων για επείγουσα οικονομική βοήθεια

7. Με ευχετήριες κάρτες

8. Με εθελοντική εργασία στα γραφεία και τις εκδηλώσεις της οργάνωσης

Διαβάστε επίσης:

Aπίστευτο: Γυναίκα βουτάει στις σιδηροδρομικές γραμμές και γλιτώνει τελευταία στιγμή από τον θάνατο! (video)

Κοιμηθείτε σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο και πληρωθείτε!

Tα ένοχα μυστικά των θρυλικότερων οικογενειών της ιστορίας