Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων: Μάθετε πώς να βοηθήσετε τα ζωάκια που μας έχουν ανάγκη

Γωγώ Φούντα
Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων: Μάθετε πώς να βοηθήσετε τα ζωάκια που μας έχουν ανάγκη

Γιατί την ευαισθησία μας οφείλουμε να τη δείχνουμε έμπρακτα...

Mόλις δύο χρόνια πριν, μία ομάδα από το εξωτερικό καθιέρωσε την 4η του Απρίλη, σαν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων, μία ημέρα που δεν στερείται σοβαρότητας και ευαισθησίας σε σχέση με όλες αυτές που αφορούν καθαρά στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Η σημερινή ημέρα λοιπόν, είναι μία μέρα ενημέρωσης και στήριξης όλων εκείνων των σωματείων που φιλοξενούν και φροντίζουν αδέσποτα και κακοποιημένα ζωάκια, τα οποία είτε έχουν γεννηθεί στους δρόμους είτε παράτησαν οι ιδιοκτήτες τους όταν απλά τα βαρέθηκαν. Κι αν για όλους μας η κακοποίηση ενός ζώου μας φαίνεται τουλάχιστον απάνθρωπη και σοκαριστική, τα σταστικά από το 2012 δυστυχώς δείχνουν ότι μάλλον ένα τεράστιο ποσοστό στερείται ευαισθησίας.

Εκατοντάδες είναι τα περιστατικά μόνο το 2012, που καταγράφηκαν και έχουν να κάνουν με κακοποιήσεις ανυπεράσπιστων ζώων και τα οποία παρά τον σχετικό νόμο δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Η συγκίνηση και το χαμόγελο όταν βλέπουμε ένα ζωάκι στο δρόμο, σίγουρα είναι κάτι πολύ όμορφο αλλά δεν είναι λύση. Την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιο αδέσποτο τραυματισμένο ή άρρωστο μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε μία φιλοζωική οργάνωση προκειμένου να το σώσει και να του βρει ένα σπίτι. Αν επίσης θέλετε οπωσδήποτε ένα κατοικίδιο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγοράσετε κάποιο σκύλο ή γάτα ράτσας, αλλά μπορείτε να υιοθετήσετε ένα από τα χιλιάδες αδέσποτα που υπάρχουν στους δρόμους, τα οποία ίσως να μην είναι τόσο όμορφα ή εντυπωσιακά, αλλά σίγουρα θα σας κοιτάξουν με τα πιο ζεστά μάτια που έχετε δει ποτέ και θα εκτιμήσουν και με το παραπάνω ακόμα και το ελάχιστο που θα κάνετε γι' αυτά.

Aν θέλετε κι εσείς να βοηθήσετε όπως μπορείτε ή να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ζωάκι, πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες...

Διαβάστε επίσης:

Αν οι άντρες είχαν περίοδο: το ξεκαρδιστικό βίντεο που μας έφτιαξε τη μέρα

ΑctionΑid Hellas: Πώς να βοηθήσετε

Aπίστευτο: Γυναίκα βουτάει στις σιδηροδρομικές γραμμές και γλιτώνει τελευταία στιγμή από τον θάνατο! (video)