31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: Οι πρωταγωνιστές και οι φωτογραφίες που μας συγκίνησαν

31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: Οι πρωταγωνιστές και οι φωτογραφίες που μας συγκίνησαν

Τρέξαμε, τερματίσαμε, το (κατα)χαρήκαμε και μετράμε ήδη ανάποδα για του χρόνου!

Ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι πλέον παρελθόν, τα συναισθήματα που μας άφησε όμως θα μείνουν μαζί μας για πολύ καιρό. Με τη συμμετοχή 31.000 δρομέων που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της διοργάνωσης και έναν εντυπωσιακό αριθμό θεατών, το κέντρο της Αθήνας ήταν... στο πόδι όλη τη Κυριακή για να γιορτάσει τον σπουδαίο αυτό θεσμό!

Μπορεί να ξυπνήσαμε από τα αξημέρωτα, μπορεί να τρέξαμε «μόνο» τα 5χλμ., μπορεί σε αρκετές στιγμές της διαδρομής να σκεφτήκαμε «γιατί σηκώθηκα από το κρεβάτι το πρωί, γιατί;», όλα όμως άξιζαν για την στιγμή που αρχίσαμε να βλέπουμε μπροστά μας την είσοδο του Καλλιμάρμαρου και το σημείο του τερματισμού, εκείνη τη στιγμή που ο καθένας μας σκέφτηκε «τα κατάφερες, λίγο ακόμα και είσαι εκεί, τα κατάφερες!». Και τερματίσαμε με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, κουρασμένοι αλλά πιο ευτυχισμένοι από ποτέ, τόσο για το κατόρθωμά μας όσο και για τα λεφτά που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μαζί με την Wind Running Team για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και της ΦΛΟΓΑΣ. Και με το μυαλό μας ήδη στον επόμενο Μαραθώνιο και, γιατί όχι, τα 10χλμ. αυτή τη φορά!

Μαζί με εμάς και χιλιάδες κόσμου, όλοι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν τα όριά τους και να νικήσουν τους ίδιους τους τους εαυτούς σε έναν ιστορικό αγώνα δύναμης και ψυχής. Και αν και ήμασταν όλοι πρωταγωνιστές χτες στον προσωπικό μας αγώνα, υπήρξαν και κάποιοι που ξεχώρισαν:

Ο 54χρονος Έντι Βέγκα, από τις Φιλιππίνες, που έτρεξε την απαιτητική, κλασική διαδρομή των 42χλμ.... ξυπόλυτος, για φιλανθρωπικό σκοπό, περνώντας σε όλους μας ένα πολύ δυνατό μήνυμα για το τι μπορείς να καταφέρεις αν το βάλεις σκοπό.

Η 14χρονη Γουίντερ Βινέτσκι από την Αμερική, η οποία χτες έγινε και επίσημα η μικρότερη δρομέας στον κόσμο που έχει τρέξει σε μαραθωνίους και στις επτά ηπείρους του πλανήτη! Μια προσπάθεια που ξεκίνησε ως φόρο τιμής στον πατέρα της -που πέθανε σε ηλικία 40 ετών το 2009, «χτυπημένος» από καρκίνο του προστάτη- αλλά και για να ιδρύσει μια μη κερδοσκοπική οργάνωση τα έσοδα της οποίας θα πάνε σε έρευνες για την καταπολέμηση της νόσου.

Και φυσικά, ο μεγάλος νικητής του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο Κενυάτης Χίλαρι Γέγκο, ο οποίος κάλυψε την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 13 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, κορυφαία ατομική επίδοση για τον ίδιο (και εξωπραγματική για εμάς).

Δεύτερος ακολούθησε ο επίσης Κενυάτης Κιμέλι Νίξον και τρίτος ένας ακόμα συμπατριώτης τους, ο Ντέιβιντ Ρούτοχ. Πρώτος Έλληνας αθλητής που ολοκλήρωσε τη διαδρομή του Μαραθωνίου ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης, με χρόνο 2 ώρες 23 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα.

Συγκεντρώσαμε για εσάς στη photo gallery μερικές από τις ομορφότερες στιγμές του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και του χρόνου περιμένουμε να σας δούμε όλους εκεί, είτε ξανά είτε για πρώτη φορά, για να ζήσουμε μαζί αυτό το φανταστικό συναίσθημα!

Πηγή φωτογραφιών: www.fosphotos.com