Ξέρετε ποια είναι η πραγματική ηλικία του σώματός σας; Ώρα να μάθετε!

Γωγώ Φούντα
Ξέρετε ποια είναι η πραγματική ηλικία του σώματός σας; Ώρα να μάθετε!

Οι Βρετανοί ερευνητές σας έχουν την απάντηση!

Έχετε βαρεθεί να σας λένε ότι πρέπει να προσέχετε τη διατροφή σας, να γυμνάζεστε, να δουλεύετε λιγότερο και να αποβάλλετε το στρες; Κι εσείς απλά τους ακούτε, κουνάτε συγκαταβατικά το κεφάλι και απλά δεν αλλάζετε τίποτα;

Αν σας λέγαμε όμως ότι όλες αυτές οι συνήθειες επιβαρύνουν την ηλικία του σώματός σας κάνοντάς σας να φαίνεστε και να νιώθετε μεγαλύτεροι απ' ότι είστε, μήπως θα σας βάζαμε σε σκέψεις;

Βρετανοί ερευνητές λοιπόν, με δείγμα κατοίκους της Βρετανίας, μελέτησαν διατροφικές και όχι μόνο συνήθειες εθελοντών, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι κατά μέσο όρο η ηλικία του σώματός τους είναι 4 χρόνια και 37 μέρες μεγαλύτερη από αυτή που... δηλώνουν!

Καθιστική ζωή, κάπνισμα, αλκοόλ, κακή διατροφή, είναι οι κύριοι παράγοντες οι οποίοι τέθηκαν επί τάπητος, ενώ όπως είναι φυσικό, ο αριθμός διαφέρει από χώρα σε χώρα, μη σας πούμε και απο πόλη σε πόλη.

Εκτός από την ηλικία του σώματος, η έρευνα έβγαλε και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως ότι οι οικονομικά πιο ευκατάστατοι έχουν κατά μέσο όρο μικρότερη σωματική ηλικία, μιας και η ζωή και οι συνήθειές τους είναι γενικότερα πιο υγιεινές σε σχέση πάντα με τους εκπροσώπους των κατώτερων κοινωνικά στρωμάτων, αν μπορούμε να το πούμε έτσι!

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι λόγω της μεσογειακής διατροφής, τα δικά μας... αποτελέσματα θα είναι πιο ενθαρρυντικά, αλλά από την άλλη, αν κρίνουμε από τις συνήθειες των τελευταίων δεκαετιών, δεν νομίζουμε να γλιτώνουμε την... 5ετία!

Διαβάστε επίσης:

Θέλετε να μείνετε έγκυος; 5 Apps που ίσως σας βοηθήσουν

Τραγική Ιστορία. Έχασε τη ζωή της από κεραυνό καθώς έβγαζε τον γιο της από τη θάλασσα

Μία απίστευτη ιστορία: Αναζητά τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή πριν 6 χρόνια!