Tα πιο παράξενα (αλλά αποτελεσματικά;) tips ομορφιάς από ένα βιβλίο του 1910!

Γωγώ Φούντα
Tα πιο παράξενα (αλλά αποτελεσματικά;) tips ομορφιάς από ένα βιβλίο του 1910!

Αν σας αρέσουν οι πειραματισμοί... μπορείτε να τα ακολουθήσετε

Όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσο κι αν οι καιροί, οι εποχές και φυσικά η μόδα αλλάξει, ας συμφωνήσουμε ότι ένα πράγμα μένει για πάντα σταθερό: Η συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια της γυναίκας να παραμείνει όμορφη και φυσικά όσο το δυνατόν... νεότερη!

Νομίζατε ότι μόνο εμείς τραβάμε τα πάνδεινα στην προσπάθειά μας να γίνουμε εντυπωσιακές ώστε να αρέσουμε, πρωτίστως σε εμάς, και φυσικά στους άντρες; Κάνετε τεράστιο λάθος! Στο Health and Beauty Hints, ένα βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1910, και τώρα πια μπορείτε να το βρείτε και σε ψηφιακή μορφή στο Archive.org, η συγγραφέας Margaret Mixter, συγκεντρώνει όλα αυτά τα τρικς ομορφιάς, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες της εποχής, προκειμένου να διατηρούνται όμορφες και λαμπερές!

'Οπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε, ειδικές κρέμες και οροί αντιγήρανσης, τότε ήταν λέξεις άγνωστες, οπότε, η... στοχευμένη δράση ενάντια στις ρυτίδες και το αντιαισθητικό προγούλι, γινόταν με, αρκετά, επίπονο μασάζ, όσο πιο έντονη η τριβή τόσο το καλύτερο και φυσικά το τέντωμα του προσώπου, από τα μάγουλα και προς τα πίσω! Κι αν το μασάζ στο πρόσωπο σας φαίνεται λίγο πολύ φυσιολογικό, οι κυρίες της εποχής, επιδίδονταν και σε...μασάζ βλεφάρων προκειμένου να ανακουφίσουν τα κουρασμένα και πρησμένα τους μάτια! Ακόμα ένα παράδοξο tip ήταν και η... βόλτα στη βροχή, καθώς είχε επικρατήσει η άποψη ότι είναι ιδιαιτέρως ευεργετική για το πρόσωπο!

Όσον αφορά στο σημαντικό κεφάλαιο της φροντίδας των μαλλιών, όσο κι αν εμάς μας ακούγεται κάπως, το σαμπουάν κρινόταν απαραίτητο, μόνο κάθε τρεις εβδομάδες, ενώ στο ενδιάμεσο, και προφανώς για να μην είναι... κινούμενες μολύνσεις, χρησιμοποιούσαν στις μπούκλες τους σιμιγδάλι καλαμποκιού για να απομακρύνουν τη βρωμιά!

Το τελευταίο και ίσως πιο... κουλό, είναι ότι δεν λούζονταν ποτέ, όταν είχε συννεφιά! Ο λόγος είναι πολύ πιο απλός και κατανοητός απ' όσο φαντάζεστε: Χωρίς ήλιο, τα μαλλιά ήταν αδύνατο να στεγνώσουν!

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε την ψηλότερη νύφη στον κόσμο με ύψος 2.02!

Αληθινή ομορφιά: 16 υπέροχες φωτογράφιες γυναικών, σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης