O πραγματικός λόγος που οι γυναίκες εγκαταλείπουν τις δίαιτες

Γωγώ Φούντα
O πραγματικός λόγος που οι γυναίκες εγκαταλείπουν τις δίαιτες

Kαι τι σχέση έχουν οι Elle Macpherson και Miranda Kerr;

Ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των γυναικών, που όταν ξεκινούν δίαιτα βάζουν μία φωτογραφία της αγαπημένης τους celebrity με μαγιό, θέτοντας το δικό τους προσωπικό στόχο; Και πόσες φορές η μέθοδος αυτή απέδωσε καρπούς; Μήπως καμία; Ο λόγος αγαπητές μου φίλες είναι προφανής, οι επιστήμονες τον ανακάλυψαν, τον έθεσαν επί τάπητος και τα ευρήματά τους σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν και φυσικά θα σας προβληματίσουν.

Το 62% των γυναικών λοιπόν, που ξεκινούν δίαιτα και γυμναστική, έχοντας στο μυαλό τους κορμιά σαν αυτό της Elle Macpherson ή της Μiranda Kerr την εγκαταλείπουν με συνοπτικές διαδικασίες, διότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα απλά απογοητεύονται. Σύμφωνα με τους ερευνητές λοιπόν, το γεγονός ότι εκείνες μπορεί να στερούνται ακόμη και τα βασικά και το σώμα τους σε καμία περίπτωση να μη θυμίζει εκείνο του ινδάλματός τους, λειτουργεί ανασταλτικά, και αντί να τις πεισμώνει, τις κάνει να εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Ακόμα χειρότερα δε, όταν δουν φωτογραφίες τους με μαγιό, και συνειδητοποιούν, ότι το σώμα τους είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτό που αρχικά είχαν στο μυαλό τους. Η λύση φαινομενικά, μάλλον δεν υπάρχει, ωστόσο υπάρχει κάτι που όλες εμείς οι κοινές θνητές μπορούμε να κάνουμε για να μην μας παίρνει από κάτω: Να συνειδητοποιήσουμε ότι οι γυναίκες αυτές εκτός του ότι πληρώνονται για να είναι ωραίες, έχουν από πάνω τους αμέτρητους ειδικούς, που προσέχουν και το παραμικρό στη διατροφή τους. Συν του ότι τις περισσότερες φορές, οι φωτογραφίες τους έχουν περάσει από ειδική επεξεργασία.

Οπότε, καλό θα ήταν να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους, διαφορετικά, το μόνο που θα καταφέρνουμε, είναι απλά να πέφτουμε σε κατάθλιψη.

Διαβάστε ακόμη:

Οι επιστήμονες κατηγορούν τις stars για την άνοδο της πιο επικίνδυνης μόδας στη showbiz

Αυτός είναι ο άντρας που θέλουν όλες οι γυναίκες στον πλανήτη