Η selfie που ενέπνευσε χιλιάδες ασθενείς της νόσου του Chrohn να δείξουν τις σακούλες τους

Γωγώ Φούντα
Η selfie που ενέπνευσε χιλιάδες ασθενείς της νόσου του Chrohn να δείξουν τις σακούλες τους

Μία σοβαρή ασθένεια η οποία παύει να είναι ταμπού

Λίγες μόλις μέρες πριν, η 23χρονη Bethany Townsend πρώην μοντέλο και νυν μακιγιέζ, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την μόδα της εποχής ώστε να περάσει το δικό της μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ανέβασε λοιπόν μία selfie της την ώρα που κάνει ηλιοθεραπεία, εκθέτοντας το σοβαρό πρόβλημα υγείας από το οποίο πάσχει.

Η Bethany λοιπόν, υποφέρει από τη νόσο του Crohn κάτι που την αναγκάζει να κυκλοφορεί μονίμως με ειδικό σακουλάκι στην περιοχή της κοιλιάς. Η νόσος αυτή λοιπόν, ή αλλιώς κοκκιωματώδης κολίτιδα ή τοπική εντερίτιδα είναι ουσιαστικά μία φλεγμονώδης νόσος του εντέρου άγνωστης αιτιολογίας, η οποία έχει διάφορα συμπτώματα και μπορεί να χτυπήσει οποιοδήποτε σημείο του παχέος εντέρου.

Δυστυχώς, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι πάσχουν από τη ύπουλη αυτή ασθένεια, ενώ τα σακουλάκια τα οποία αναγκαστικά τους τοποθετούνται, είναι ένα ταμπού το οποίο δυσκολεύει τις ζωές τους κάνοντάς τους να αισθάνονται περίεργα. Με τη selfie της αυτή η Bethany, η οποία δημοσιεύτηκε και στην επίσημη σελίδα των ασθενών στο Facebook, έφερε τα πάνω κάτω στα social media λαμβάνοντας αμέτρητα likes και shares.

Όπως ήταν φυσικό, πολλοί ήταν εκείνοι που μιμήθηκαν την 23χρονη, έβαλαν τα μαγιό τους και έδειξαν με περηφάνεια της σακούλες τους, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άφησαν συγκινητικά μηνύματα στην Bethany, την οποία χαρακτήρισαν ως πηγή έμπνευσης.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Apollo είναι ο πιο εξαντλημένος και αστείος σκυλάκος του διαδικτύου (video)

Ο έρωτας είναι όντως τυφλός; Οι Βρετανοί βάζουν σακούλες στο κεφάλι για να το αποδείξουν